REJSEN UD af barndomskredsen

Der gik et enkelt år - Det var hvad, det tog før, at Camilla Josefsen savnede FDF, så meget at hun måtte finde en ny kreds

19. Mar 2020
Emilie Sunekær

Mange FDFere når til et tidspunkt i deres liv, hvor de bliver nødt til at flytte fra den kreds de er vokset op i. Det kan være af flere årsager, man kan være flyttet pga. uddannelse, fået et nyt arbejde langt væk, have et ønske om at starte på en frisk eller måske opleve at ens barndomskreds er forsvundet. Men lige meget hvad årsagen er, så er al begyndelse svær, også selvom FDF er FDF både i Nordjylland og på Sydfyn. I tre artikler fokuserer vi på tre unge leders oplevelse af at rejse ud fra barndomskredsen.

Der gik et enkelt år 

Da Camilla Josefsen startede til FDF, havde hun aldrig forestillet sig, at hun ville flytte og starte et nyt sted.

Camilla Josefsen startede i kredsen FDF Tjæreborg for lidt over 15 år siden og at flytte fra hendes barndomsby og barndomsvenner var hård, ligesom tanken om at hun skulle flytte fra sin elskede kreds og give afkald på at være leder for hendes Pilte.

Camilla Josefsen fortæller, at der kun gik et enkelt år før, at savnet til FDF var for stort. Hun uddyber,

- Jeg savnede at være leder, og de aktiviteter jeg var blevet så glad for igennem mine år i FDF og derfor besluttede jeg mig for at melde mig ind i en ny kreds. En af mine gode venner nævnte, at den kreds, som han var flyttet til, manglede ledere, så valget faldt helt naturligt på den.

At starte i en ny kreds var for Camilla Josefsen enormt spændende pga. alle de nye indtryk. Men Camilla josefsen fortæller også, at hun var meget nervøs ved sæsonstart, men at de andre heldigvis har taget enormt godt imod hende.

Hun forklare, at det har været rigtigt sjovt at lære nye traditioner og vaner at kende, men at det dog også har været lidt svært i starten at byde ind med ideer, da møderne ofte har været lidt anderledes planlagt, end hvad hun har været vant til. Dog har hendes med-ledere  heldigvis været åbne og indbydende med at få Camilla Josefsens mening med hele tiden. Hun slutter,

- Man kan sige, at det både har været spændende og skræmmende at starte et nyt sted, men jeg er rigtig glad for, at jeg tog skridtet, og glæder mig til hvert møde.