Ung kredsleder: Lederkursus gør dig endnu bedre

Rune Kløve Junge fra FDF Hjortshøj er én af de 55 instruktører, der står klar til at give deltagerne på FDF Lederkursus 2017 et indspark til deres ståsted. 

16. Mar 2017
Mai Christensen

Rune Kløve Junge (tv) var også med som leder i Seniorcity på FDF Landslejr 2016.

FOTO: Bernt Nielsen

Leg, kanosejlads og sociale medier. Gruppetilbuddene spænder vidt, når årets lederkursus løber af stablen den 28.-30. april på FDF Friluftscenter Sletten. Her står 55 instruktører klar til at give deltagerne flere og nye værktøjer, som de kan bruge hjemme i kredsen. Én af instruktørne er 24-årige Rune Kløve Junge, der til daglig er kredsleder i FDF Hjortshøj. På FDF Lederkursus 2017 er han instruktør for gruppen ”UNG3 – Leder, læring og leg”.

- Min gruppe handler om at fortsætte det uddannelsesforløb, lederassistenter og seniorer allerede er i gang med på UNG1 og UNG2 kurserne med deres kredsledere hjemme i kredsen. UNG3 kvalificerer seniorerne til at blive leder, fortæller Rune Kløve Junge, der læser til folkeskolelærer.   

Tag afsted og bliv klædt på

At Rune Kløve Junge netop står i spidsen for denne gruppe er ikke nogen tilfældighed. Den lærerstuderende har nemlig en bred vifte af erfaring – og ikke mindst mange år som FDFer bag sig.

- Jeg kommer fra Hjortshøj, en forstad til Aarhus, hvor jeg har været medlem siden jeg var seks år gammel. Nu er jeg kredsleder i selvsamme kreds, instruktør på FDFs seniorkurser og med i FDFs nye tænketank for fællesskab og relationer. Jeg har også ansvaret for kredsens lederudvikling, fortæller Rune Kløve Junge, der desuden var en del af FDFs delegation på Ungdommens Folkemøde i 2016. 

Spørger man kredslederen fra Hjortshøj, er han ikke i tvivl om, at kurset er med til gøre lederne endnu bedre, end de er i forvejen. Derfor er han heller ikke bleg for at opfordre interesserede til at deltage i kurset, der som noget helt nyt også byder på moduler om søndagen på FDF Bycenter Rysensteen.  

- Man skal tage afsted på lederkursus for at blive en endnu bedre leder i kredsen, så vi kan give vores unge det bedste ståsted at møde verden fra, afslutter Rune Kløve Junge.