Ry Outdoor Festival 

FDF Friluftscenter Sletten er med til at arrangere aktiviteter til friluftsfestivalen, der finder sted den 3. til 5. juni i Ry. 

26. Apr 2016
Mai Christensen

Der bliver noget for enhver smag, når friluftsfestivalen løber af stablen. Alt fra mindfulness til kano og kajak.
FOTO: Ry Outdoor Festival.

Når friluftsfestivalen Ry Outdoor Festival løber af stablen i weekenden den 3. til 5. juni er FDF Friluftscenter Sletten med på første parket. FDF Friluftscenter Sletten er nemlig ansvarlig for lørdagens store aktivitet: En kælkebakke med tilhørende bobslæder.

- Vi kommer med græsslæder og mountainboards, som man kan prøve på den lokale kælkebakke, fortæller Tomas Vilstrup, der til daglig er friluftsvejleder på FDF Friluftscenter Sletten. 

En aktiv ressource i lokalsamfundet

Ry Outdoor Festival er en friluftsfestival med mere end 50 aktiviteter, som frivillige har været med til at stable på benene. Her kan deltagerne prøve kræfter med alt lige fra kano og kajak til mindfullness og mountainbikes. Under festivalen vil der desuden være et adventure-race: Den såkaldte Ry Outdoor Challenge.

-Det specielle ved Ry Outdoor Festival er, at en masse lokale ildsjæle går sammen om at præsentere en lang række af forskellige friluftsaktiviteter med udgangspunkt i Søhøjlandets unikke natur, som giver unikke muligheder for friluftsliv, siger Tomas Vilstrup. 

Ifølge friluftsvejlederen skal Slettens deltagelse i Ry Outdoor Festival ses som, at friluftscenteret er en aktiv del af lokalsamfundet. Nøjagtig som FDFs ambition foreskriver.

- Vi vælger at være en del af Ry Outdoor Festival fordi det er vigtigt for FDF, at Sletten er et lokalt aktiv i Søhøjlandet. Fordi vi gerne vil samarbejde med forskellige interessenter, når der sker noget i lokalområdet, siger Tomas Vilstrup.