Sankt Hans på hjul

Hos FDF Hadsund blev Sankt Hans-bålet bragt ud til byen. 

29. Jun 2020

Sankt Hans blev i år lidt anderledes end normalt. Med forbud et mod større forsamlinger med fællessang blev det svært for mange kredse at gennemføre det Sank Hans-arrangement, som de har tradition for. 

Hos FDF Hadsund var det dog ekstra vigtigt at gennemføre Sankt Hans i år. 

Marie Krogsgaard Holmriis fra FDF Hadsund fortæller: 

- Vores Sankt Hans-tradition er kun et par år gammel, så vi var ret ærgerlige over at skulle aflyse helt. På den her måde fik vi lige mindet folk om, at man normalt også kan komme til Sankt Hans hos os.

Kredsen fik den ide at bygge et bål på kredsens trailer og køre det rundt i byen, mens midsommervisen spillede fra en højtaler. Børn og unge, som kiggede ud til det rullende - dog ikke tændte - bål fik en karamel og en invitation til sæsonopstart. 

Byen tog rigtig godt imod initiativet, fortæller Marie. 

- En mor sagde, at vi lige havde reddet datterens dag, så hun var da i hvert fald glad. Og ellers tog folk billeder og vinkede til os. Vi var også med live i P4, der havde fokus på anderledes sankt hans-arrangementer. I byens facebookgruppe delte folk bagefter billeder og skrev, at det havde været sjovt at se os. Om ikke andet tror jeg da, vi har fået lidt point i byen, og det er jo også skønt.