Lederuddannelse er en enormt vigtig opgave

De sidste otte år har Sanne Krøyer været kursusleder for Blå Port i FDF Landsdel 7. Her har hun oplevet, hvordan lederuddannelsen skaber en fælles platform og får de unge til at vokse.

16. Jun 2019
Mai Christensen

-Det største mål med Blå Port er at lave en fælles platform, deltagerne kan stå på og arbejde ud fra. En fælles platform indeholder meget - både alt det faglige, men også alt det sociale. Og at deltagerne bare kan få lov til at være.Her kan de glemme skole, problemer og uddannelsesræs, lige så snart de træder ind ad døren.

Sådan fortæller Sanne Krøyer, der siden 2011 har været kursusleder for lederuddannelsen "Blå Port" i FDF Landsdel 7. To weekender om året mødes unge fra hele landsdelen for at blive klogere på både sig selv og FDF ud fra faste læringsmål. Med en fast struktur og en solid instruktørkerne oplever Sanne, hvordan uddannelsen skaber et rum, hvor unge FDFere kan vokse.

-Jeg synes, at lederuddannelse er en enormt vigtig opgave. Jeg elsker at se, hvordan de unge mennesker udvikler sig over de gange, de deltager: Mange er først er usikre og måske lidt generte, men ender med at flyve ud ad døren, klar til at overtage verden, siger Sanne, der ikke tøver med at understrege, at stadig flere og flere deltagere finder vej til Blå Port.

-Det er forskelligt, hvordan og hvor meget deltagerne får lov til at bruge delene fra Blå Port hjemme i kredsene. Men tager det helt sikkert med hjem. Jeg har blandt andet stor fornøjelse af at følge FDF Holbæk, hvor jeg kan se to tidligere deltagere tage fra og knokle med ting, de har lært på Blå Port.

Kendt i hele landet

Med mange deltagere, der glædeligt fortæller vidt og bredt om de gode oplevelser på kurset, er Blå Port blevet et velkendt navn - både i landsdelen og resten af FDF-landsdel 7, fortæller Sanne Krøyer.

-Der er ikke ret mange i FDF Landsdel 7, som er i tvivl om, hvad Blå Port er. Det er der heller ikke ret mange rundt omkring i landet, der er. Når vores deltagere tagere videre på kursus rundt omkring i landet, bringer de erfaringer og oplevelser fra Blå Port med sig. Og på samme måde tager de også dele af de enkelte kurser med retur Blå Port, siger Sanne Krøyer, .

-Det er enormt givende og livsbekræftende - og det er i virkeligheden, det vi kalder at give et ståsted, afslutter hun.