Alder for seniorer på landslejren på plads

Alderen for, hvornår man kan deltage som senior på landslejren, er faldet på plads.

02. Sep 2021
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Thomas Grinderslev

Der er et utal oplevelser og stjernestunder i vente for kredsens seniorer på landslejren næste sommer. Oplevelser, der retter sig specifikt mod denne gruppe. Nu er alderen for, hvornår man kan deltage som senior på landslejren, på plads.

Senioralder fastlagt

Man kan deltage på landslejren som senior, hvis man er 15 år eller fylder 15 år i 2022. Man må maks være 19 år ved landslejrstart. Fylder en deltager 20 år undervejs på landslejren, kan denne ligeledes deltage som senior. En senior kan dermed senest have fødselsdag og fylde 20 år d. 15. juli 2022.

Der er samtidig godt nyt til den årgang af seniorer, der grundet udskydelsen af landslejren når at blive et år ældre. De kan sammen med deres kreds vælge, om de deltager på landslejren som seniorer eller ledere.

- Det er fantastisk at være senior i FDF og på en landslejr - det er også fantastisk at være leder og opleve en landslejr sammen med børnene i kredsen. Begge dele er unikt! Jeg er glad for, at den gruppe af FDFere, der pga. corona-udskydelsen pludselig er blevet de ‘for gamle seniorere’ nu på egen hånd og i fællesskab med egen kreds kan finde ud af, om man deltager på FDF Landslejr 2022 som senior eller som leder. Jeg er sikker på at den gruppe af unge i FDF er helt klar på, at der er fordele ved begge muligheder - og jeg er sikker på, at de hver især træffer det valg, der er bedst for dem og kredsen, fortæller landslejrchef Simon Stagis.

Seniorsus og stjernstunder

Et særligt seniorområde – Senior Spot – åbner fem gange i løbet af landslejren, og her kan seniorer samles om forskellige senioraktiviteter, underholdning, fede koncerter, fest og dans – alt sammen oplevelser, der bobler af kreativitet, fordybelse og eftertænksomhed og giver seniorerne det helt store orange fællesskabssus. Et udvalg er i fuld gang med at planlægge de senioroplevelser, der skal være i Senior Spot. 

- Nogle aftener, når roen så småt sænker sig over landslejren efter en dag med aktiviteter og oplevelser for alle, vil seniorerne vandre fra deres lejrpladser mod Seniorområdet. Måske møder de nogen, de kender fra et kursus på vejen. Måske har de ikke mærket seniorsuset før. Nogle er klar på tonselege, andre på musik og fest. Uanset hvem de er, eller hvad seniorliv er for dem, så er drømmen for os som udvalg at skabe stjernestunder og fantastiske aftener – kun for dem, fortæller Andreas Nielsen, der er medlem af seniorområde-udvalget.

Han fortsætter:

- Vi henter inspiration fra kurser, Seniorfestival og andre gode FDF-arrangementer som vi ved har givet mange unge gode oplevelser og skaber et potpourri af alt det bedste. På den måde bliver det noget helt særligt at være senior på FDF Landslejr 2022, siger Andreas Nielsen.