Seniorkurserne sætter i fællesskab fokus på udviklingsmålene

I weekenden mødtes 17 medarbejdere fra Seniorkursus Sletten og Seniorkursus Vork for at tage de første skridt mod efterårets kurser - det betød blandet andet et fokus på FDFs udviklingsmål.

30. May 2019
Mai Christensen

- På seniorkurserne deltager cirka 500 seniorer hver eneste gang. Det giver omkring 50 seniorer, som er afsted for sidste gang og derefter skal hjem i kredsen og være ledere. Her har kurserne et stort ansvar: Det er ikke kun kredsene, der skal løfte den samlede ambition og formidle den videre. Det skal vi som kurser også.

Sådan lyder det fra Majken Østergaard, der kursusleder for FDF Seniorkursus Sletten. I weekenden mødtes hun sammen med 16 medarbejdere fra både kurset på Sletten og Seniorkursus Vork for at sætte retningen for efterårets kurser. Og her var FDFs ambition og udviklingsmål en helt naturlig del af programmet.

-Nok er kurserne forskellige, men vi er alligevel en del af det samme. Og vi fandt også hurtigt ud af, at vi allerede gør meget, som kan kobles op på udviklingsmålene. For eksempel viser begge kurser, at naturen (ét af FDFs udviklingsmål, red.) kan bruges til hhv. lysnings- og skumringssamtaler. 

Blive klogere - sammen

At FDFs seniorkurser samarbejder er ikke noget særsyn. Siden 2014 har kurserne afholdt en fællesdag, og vidensdeling på tværs betyder, at kurserne kan drage nytte af hinandens erfaringer.

-Medarbejderne på kurserne spænder meget bredt med erfaringer og baggrund, så i weekenden kom de med rigtig mange perspektiver og viden. Det betød blandt andet, at vi fik gjort vores ideer til de forskellige udviklingsmål til konkrete handlinger, der kan udfolde sig på kurserne, afslutter hun.