Royale på stiletter, rappe fødder og burmesere med rolige hænder

Seniorvæbnerkursus på Kongeådalens Efterskole har grupper for enhver smag. 

24. Mar 2016
Christina Gro Hansen

I år er der 10 forskellige grupper på Kongeådalens Efterskole. En af dem sætter fokus på Myanmar.

Deltagere fra gruppen ”Baller af stål” kommer løbende ind i forhallen på Kongeådalens Efterskole.

– Hvor gammel er Wozniacki? spørger instruktøren.

– 27?

– Nej, desværre. Så må holdet afsted igen efter en ny chance for at rykke deres brik på spillepladen. Gruppen har gang i et spil Ludo-løb, men deltagerne er allerede blevet udfordret med et maratonløb og 1000 squats.

Mange hundrede deltagere og instruktører er i disse dage på seniorvæbner- og seniorkursus rundt om i Danmark. 225 af dem er samlet på Kongeådalens Efterskole.  

Spaghetti på pind

På græsset udenfor spisesalen er Myanmargruppen i gang med at øve sig med spisepinde. De skal i to hold sende en spaghetti fra den ene ende til den anden – kun med brug af spisepinde.

– Diktatoren har beordret det, forklarer en af instruktørerne, og fortsætter med et smil: 

– De skal jo have styr på deres færdigheder, inden de senere på ugen skal gøre oprør mod styret. 

 På stiletter 

I gruppen ”De royale” har alle papirkroner på, og er i gang med at øve sig i stilet-løb.

Tre af deltagerne er Camilla fra FDF Hjortshøj, Erika fra FDF Hillerød og Cecilia fra FDF Allerød. De tre er enige om, at det er fedt at være på kursus.

– Man får et sammenhold med folk fra hele Danmark, siger Camilla, inden Erika drøner af sted på stiletterne med en kop vand i den ene hånd og Cecilia i den anden.

Flere af deltagerne kender hinanden fra efterårets seniorvæbnerkursus på Pederstrup Efterskole, og har aftalt at mødes på Kongeådalens Efterskole denne påske.

 Instruktører med uddannelse i rygsækken

Skolens forstander Tina Mätzke Knudsen er også kursusleder. Deltagerne får masser af mødeideer med sig hjem, men for hende er det ikke vigtigt, at alle også får konkrete færdigheder med sig hjem, for de får noget andet. 

 – Forhåbentlig tilbyder kurset et andet perspektiv på ens FDF-liv gennem de rollemodeller, man møder på kurset. Samtidig formidler vi FDFs værdier gennem kursets praksis. Alle er noget værd, selv om vi er forskellige, siger hun.

Iben fra FDF Odense 12 og Mads fra FDF Hendriksholm er instruktører i gruppen Arven, der byder på masser af tons. De er denne eftermiddag midt i et 100 postersløb. Begge har været deltaget på FDFs instruktøruddannelse, og føler, at det har rustet dem til opgaven som instruktør. Begge er bevidste om deres status som rollemodeller for deltagerne.

– Jeg tænker på at være et godt eksempel at være med og hjælpe til. Jeg har selv haft dygtige rollemodeller, som jeg har set op til gennem årene, siger Iben.