Skolesamarbejde giver nye medlemmer

Siden FDFs landsmøde i 2014 vedtog udviklingsmål, der skulle sikre FDF i samarbejde, er skolesamarbejder blomstret op over hele landet. 

01. Dec 2015
Sara Lentz og Mai Christensen

Hos FDF Vind samarbejder man med den lokale skole om såkaldte dystedage.

FOTO: Brian Karstensen

Hos FDF Birkerød er samarbejdet med den lokale skole ikke noget nyt punkt på kredsens dagsorden. Her har man siden foråret 2014 afholdt såkaldte ”dystedage”, hvor to til tre klasser fra de lokale skoler deltager i forskellige aktiviteter arrangeret af kredsen. En udpræget succes, der har resulteret i, at kredsen netop har afholdt sin tredje dystedag. Og det slutter ikke her. Der er nemlig flere arrangementer i støbeskeen.

- Vi har netop afholdt en tredje dystedag. Denne gang var det om formiddagen, ellers har det været i SFO-regi. Men vi ville hellere prøve med skolen. Tidspunktet gav dog os nogle udfor- dringer, men vi løste det med at "låne" to lærere, forklarer Jens Larsen, der til daglig er kredsleder i FDF Birkerød.

Selvom Jens Larsen er glad for kredsens tætte samarbejde med skolen, er det faktisk slet ikke ham og kredsens ældre ledere, samarbejdet skal komme til gode. Det skal derimod være med til at udvikle og motivere kredsens yngre ledere og assistenter.

- En grund til vi deltager er, at det er med til at give passende udfordringer til vores unge ledere, da vi har ønsket, at de er i front hos eleverne. Os "gamle" er bagved og sørger primært for det praktiske, siger han.

Samarbejde giver nye medlemmer

Det er ikke bare et nært forhold til den lokale skole og et tæt bånd til lokal-samfundet, samarbejdet har givet FDF Birkerød. Skolesamarbejdet har nemlig også betydet flere medlemmer til den nordsjællandske kreds.

- Naturligvis har vi fået medlemmer. Det var også en baggrund for deltagelse. En af de første gange ville nogle af deltagerne gerne fortsætte med tumlingemødet, som startede kort efter afslutningen af dystedagen, forklarer Jens Larsen.

Men skal man tro Jens Larsen, kan arrangementerne ikke stå alene. Der skal følges op på de børn, der har deltaget for at øge chancen for, at de vælger at trække i FDF-skjorten og indfinde sig i kredshuset.

- Alle tre gange har vi udlevet PR-materiale, og det er der generelt blevet taget godt imod. Især sidste gang hvor lærerene tog det med hjem, siger kredslederen.