Sletten summede af liv i weekenden

Hovedbestyrelsen, landsdelsledelser og Arenaen var samlet på Sletten i weekenden til møder, udvikling og sparring på tværs.

13. Mar 2022
Rasmus Lind

March og Lejr-udvalget stod undervejs for et mini-SingIn, hvor blandt andet landslejrsangen blev sunget.

Det summede af liv på Sletten denne weekend, hvor FDFs landsdelsledelser havde fællesprogram med hovedbestyrelsen, og frivillige fra Arenaens forskellige udvalg holdt samling.

Fredag aften bød hovedbestyrelsen landsdelsledelserne velkommen til det fællesmøde, hvor de sammen skulle udvikle samarbejdet og udveksle initiativer til arbejdet med udviklingsmål. 

Det fælles møde afholdes hvert år, og Aksel Munk-Hansen, ungdomsrepræsentant i FDF Landsdel 4, deltager for første gang.

- Jeg tog med i weekenden, fordi jeg gerne ville om på den anden side af bordet og opleve, hvordan de større beslutninger i FDF træffes. Og på den her weekend med så mange andre frivillige har jeg fået et meget bedre indblik i, hvordan FDF hænger sammen.

Aksel Munk-Hansen er ikke alene om at mærke fællesskabet på tværs af forbundet. Conny Christensen repræsenterer FDF Landsdel 5, og hun har brugt mødet med hovedbestyrelsen til at få større forståelse for sin rolle i landsdelsledelsen.

- Jeg har kun været i landsdelsledelsen i et år. Inden weekenden håbede jeg på at få større indblik i den sammenhæng, vi arbejder i, og jeg synes, vi har fået delt meget viden om, hvad vi laver, og hvordan vi prioriterer og løser opgaverne.

Sparring mellem udvalg

Lørdag formiddag stødte medlemmerne fra FDFs Arena til for at holde Arena-Samling. De havde et tætpakket program med et oplæg om rekruttering af nye medlemmer, en guidet tour i FDFs udvalgshistorie på Historisk Samling, fællestid med landsdelsledelserne og en times intensivt fokus på uddannelse.

- Jeg er ny i legeudvalget, og jeg er her isæt for at få en fornemmelse af Arenaen, og hvordan vi kan bruge de andre udvalg i vores arbejde. Det er ikke så grænseoverskridende at række ud, når man ved, hvem der sidder i den anden ende. Det betyder meget at få sat ansigt på folk, siger Maria Ilum Andersen, der sammen med Daniel Graungaard er forpersoner for FDFs legeudvalg.

Relationen til andre udvalg er også vigtig Kenneth Skytte, der er medlem af Internationalt Forum. 

- Vi er her som udvalg for de gode netværksmuligheder, hvor vi kan møde andre udvalg og både udbrede viden om vores eget arbejde og få viden om andres. Vi kan inspirere hinanden på tværs og bruge hinandens ideer – og det er fedt at mærke, at vi rykker noget sammen.