Socialudvalget klar med ny bog

Med bogen ”FORM – om socialt udsathed og FDF” har FDFs Socialudvalg skrevet en bog, der giver ledere konkrete værktøjer til at håndtere og tale om situationer, der er svære.

11. Dec 2018
Andreas Nielsen Egholm

Med bogen "FORM - om socialt udsathed og FDF" sætter FDFs Socialudvalg  fokus på begreberne forudsigelighed, opmærksomhed, rummelighed og mening.

FOTO: Asbjørn Laurberg

På FDF Landsmøde 2018 blev det første materiale fra FDFs Socialudvalg udgivet i form af en bog til brug af ledere: FORM – om socialt udsathed og FDF

Bogen er en mindre håndbog, som belyser de fire begreber Forudsigelighed, Opmærksomhed, Rumlighed og Mening, som tilsammen skal få FDF i FORM. Bogen er delt op i tre dele, som henholdsvis uddyber begreberne, sætter dem i relation til kredsens ansvar og fremlægger en række interessante artikler, som støtter formålet med bogen.  

Simon Kangas Larsen fra FDF Ellevang-Risskov, formand for Socialudvalget, forklarer selv, at første del af bogen har størst relevans for lederen på de ugentlige møder og lejre. Her bliver det oplyst og udfordret af både virkelige scenarier, løsninger og øvelser til ledermødet. 

Scenarierne har Simon Kangas Larsen og Socialudvalget selv indsamlet ved forskellige lederuddannelser og derefter kogt ned til de meget genkendelige scenarier, som er brugt i bogen. For udvalget er det målet, at FORM og håndteringen af socialt udsathed, skal være en fast del af lederuddannelserne og lederskolen for unge ledere og assistenter. 

Materialet er ikke kun er brugbart til børn i udsatte positioner, men kan afspejles på alle børn.