Formand for bandudvalg bag populær musikweekend

Med tre år på bagen havde weekendens ”musikweekend” på Kongeådalens Efterskole det højeste deltagertal nogen-sinde. Bag arrangementet står Søren Vestergaard, der er formand for FDFs nye bandudvalg. 

02. Mar 2017
Mai Christensen

Musikweekenden foregik på Kongeådalens Efterskole. Her havde deltagerne mulighed for at prøve kræfter med rytmisk musik.

- Det er tredje gang, vi laver musikweekenden, og i år havde vi det højeste antal deltagere nogensinde: 22 deltagere, seks instruktører og to lærere plus 20 efterskoleelever til at være i køkken, hygge og være publikum. Alle siger, at det var super fedt, og at de vil komme igen. Så nu handler det bare om at få det udbredt.

Sådan lyder det fra Søren Vestergaard, der udover at være én af kræfterne bag weekendens ”Musikweekend” på Kongeådalens Efterskole, er formand for FDFs nye bandudvalg. Et udvalg, der stadig er i gang med at finde sin form og sine arbejdsopgaver. Men ifølge formanden handler det i høj grad om at gøre det nemmere for de, der har lyst at spille i band i FDF.

- Musik er en stor del af FDF – også bandgenren, fordi den kan bruges i mange sammenhænge. Jeg tror på, at musikerne i FDF er der, men det handler om at skabe rummet for, at de kan komme til at spille, siger formanden, siger Søren Vestergaard.

Musikken skal udbredes

42-årige Søren Vestergaard er til daglig lærer på Kongeådalens Efterskole og en del af gruppen bag Seniorfestival. For den nyudklækkede udvalgsformand er musikken en ting i hverdagen, der er både vigtig og trækker spor mange år tilbage.

- Jeg har selv engang været en af de seniorer, der kunne få lov til at spille løs. Så jeg tænker, at det er der da også nogle andre, der skal have mulighed for, siger han.

Netop derfor understreger Søren Vestergaard, at det er vigtigt, at dem, der vil prøve kræfter med rytmisk musik i FDF, skal have mulighed for det.

- Hvis man spiller tamburkorps eller brassband er der en super fin struktur i FDF, men hvis man spiller rytmisk musik, er det ikke så lige til. Det nye udvalg skal gøre det nemmere, afslutter han. 

Søren Vestergaard er til daglig lærer på Kongeådalens Efterskole.