Som ekspeditionsleder er du med til at skabe den bedste landslejr for kredsene

Som ekspeditionsleder på FDF Landslejr 2022 kan du være med til at sikre rammerne for gode og uforglemmelige landslejroplevelser for børn og unge. Bliv klogere på ekspeditionslederens opgaver her. 

20. Aug 2021
Ida Sofie Kristensen

Foto: Rieke Poppe

Når over 10.000 FDFere til sommer mødes og rejser deres telte til FDF Landslejr 2022, vil de fleste gøre det i deres ekspeditioner. En ekspedition består af 6-15 kredse fra den samme landsdel – og til hver ekspedition vil der være knyttet en ekspeditionsleder.

En ekspeditionsleder er en frivillig fra en af de kredse, der bor i ekspeditionen, og hans eller hendes opgaver spænder vidt. En af de vigtigste opgaver er at få samlet et ekspeditionsråd, bestående af ledere fra de kredse, der skal bo i den pågældende ekspedition. I samarbejde med dem skaber ekspeditionslederen rammerne for ekspeditionens program både før og under lejren.

- Det er ekspeditionslederen, der sammen med ekspeditionsrådet tænker, drømmer og skaber rammerne for ekspeditionen, som hver enkelt kreds og leder så kan steppe ind i og bidrage til undervejs, fortæller landslejrchef Simon Stagis.

Samtidig er det bl.a. ekspeditionslederens opgave at finde et sted at afvikle ekspeditionens fortræningsweekend i april 2022, ligesom det er ham eller hende, der udgør ekspeditionens kontaktperson til landslejrudvalget før og under lejren. Ekspeditionslederen har også ansvar for at finde gode frivillige kræfter til at varetage vigtige arbejdsopgaver omkring ekspeditionens fællesprogram, herunder bl.a. lejrbål og andagter.

- Man skal naturligvis ikke løfte alle ekspeditionens opgaver selv, men række ud og finde de frivillige kræfter, der er brug for for at skabe den allerbedste landslejroplevelse for kredsene, understreger Simon Stagis.

- På den måde spiller ekspeditionslederen en vigtig rolle. Det er ham eller hende der, i samarbejde med de øvrige ledere i ekspeditionen, skal sikre, at ekspeditionen kommer til at udgøre en hjemlig base fyldt med oplevelser for kredsene på landslejren, så både børn, unge og voksne kan tage masser af stjernestunder med sig hjem i rygsækken fra deres boplads, siger Simon Stagis.

Karsten Meldgaard fra Holstebro 1. kreds er en af dem, der allerede har meldt sig som ekspeditionsleder på landslejren:

- Landslejren er et fantastisk højdepunkt, og at mærke det store fællesskab i FDF er noget helt specielt, fortæller Karsten Meldgaard.

- Jeg har meldt mig som ekspeditionsleder, fordi jeg på den måde kan være med til at løse en vigtig rolle på landslejren, som samtidig passer mig godt, fordi jeg med koordinator-rollen også har mulighed for at fungere som leder og være på landslejr sammen med min kreds, fortsætter han.

Karsten Meldgaard glæder sig særligt til at samarbejde med andre ledere om at skabe den gode landslejroplevelse for alle deltagerne i deres ekspedition:

- Det er bestemt en god måde at styrke lederfællesskabet på, siger han.

Vil du være ekspeditionsleder på FDF Landslejr 2022?

Der er stadig mulighed for at melde sig til at være ekspeditionsleder i flere af landslejrens ekspeditioner. Den 1. september er der frist for ansøgninger om at blive ekspeditionsleder på FDF Landslejr 2022.