Nyt sommerlejrmateriale klar

Venskab danner rammen om årets sommerlejrmateriale, der allerede nu er tilgængeligt på FDFs hjemmeside. 

05. Jan 2016
Mai Christensen

At løse tingene i fællesskab er i fokus i det nye sommerlejrmateriale.
FOTO: Christian Nesgaard.

Når FDF-kredse landet over tager deres puslinge og tumlinge med på lejr til sommer, kan det i mange tilfælde være med venskab som temaramme. Et nyt sommerlejrmaterialet med navnet Når bare vi hjælpes ad! sætter nemlig fokus på det at være venner i FDF.  

Bitten Schjødt Kjær, der til daglig er udviklingschef i FDF, er ikke i tvivl om, at det nye materiale kan noget helt specielt. Som noget nyt giver materialet nemlig lederne konkrete værktøjer til, hvordan de kan håndtere forskellige situationer, for eksempel hvis Peter får hjemve.

- Vi beskriver seks situationer, der kan opstå på en sommerlejr. Som en del af vores udviklingsmål ”Fællesskab og relationer i FDF” vil vi gerne give lederne værktøjer til at være sammen med børnene. Vi tror på, at børn har større chance for at få gode relationer, hvis de også har gode relationer til voksne, siger hun. 

Fællesskab som en grundpille

Ifølge forbundssekretær i FDF Landsdel 5, Mette la Cour, er det ikke nok at pakke patruljekassen og planlægge aktiviteter, inden kredsen drager afsted på sommerlejr. Til gengæld er det afgørende, at lederne er ordentligt klædt på til at indgå i relationer med børnene. Noget som det nye sommerlejrmateriale tilbyder. 

- Forberedelse er ikke bare at forberede aktiviteter, men også at forberede, hvordan man er sammen med børnene. Her har vi især fokus på anerkendende pædagogik , da den metode er et god redskab til at snakke om, hvordan vi som ledere er sammen med børnene. Aktiviteterne og legene handler om, at udfordringer løses bedst i fællesskab, fordi det er i fællesskabet, at børn vokser og lærer allermest, forklarer hun.

Materialet bliver udsendt til den enkelte kreds i starten af uge tre, men er allerede nu tilgængeligt på hjemmesiden.