Sommerlejr med dampmaskine, demokrati og telefoner

Årets sommerlejrmateriale tager udgangspunkt i en tidsrejse tilbage til industrialiseringen. 

02. Apr 2019
Christina Gro Hansen

Årets sommerlejrmateriale byder på andagter og aktiviteter til 7 dages lejr.

Årets sommerlejrmateriale tager kredsen med på en rejse tilbage i tiden. En tidsrejsende eventyrer har fundet forstyrrelser i industrialiseringen, og har brug for hjælp til at opklare, hvem der har skabt forstyrrelserne, og samtidig sikre at nogle af periodens store opfindelser bliver til.

Sommerlejrmaterialet byder på aktiviteter og andagter med udgangspunkt i dampmaskinen, demokratiet, telefonen, fabrikkerne og FDF og indbyder til en uge med opfinderi, kreativitet og historisk indlevelse i højsædet.

Plads til egne traditioner

Der er i materialet taget højde for kredsenes forskellige måder at drive sommerlejr på, og lægger derfor i høj grad op til, at I selv sammensætter programmet ud fra, hvad I har af traditioner og kerneaktiviteter på jeres sommerlejr.

 

Tidsrejser og en skurk

FDFerne skal lave is og bygge vandbaner med James Watt, prøve koder og kommunikation med Alexander Graham Bell og opleve demokrati og folkestyre med Kong Frederik VII. De skal også demonstrere mod Otto Mønsted og hans magarinefabrik og endelig møde Holger Thornøe og prøve hans opfindelse; FDF.  På en hver god sommerlejr er der en skurk. Det er der også her. Børnene skal i løbet af ugen, gennem ledetråde, finde ud af, hvem der er skurken, og til slut fange ham.