Sommerpuljen gav stor sæsonstart for FDF Thyholm

Med midler fra DUFs sommerpulje holdt FDF Thyholm sæsonstartfest for op mod 200 lokale børn. 

16. Oct 2020
Stina Lykke Hyllested Volf

Foto: FDF Thyholm

Det var en stor succes, da FDF Thyholm med midler fra DUFs sommerpulje i august kunne byde op mod 200 børn fra lokalområdet velkommen til alletiders sæsonstart i FDF.

Undervejs i planlægningen så et nyt samarbejde mellem kredsen og KFUM/KFUM dagens lys, ligesom flere lokale bidragydere var med til at sikre, at arrangementet kunne lade sig gøre.  

Nye samarbejder

Inden sommerferien fik kredsleder Kim Langgaard nys om DUFs sommerpulje. Da pengene ikke kunne bruges til at afholde kredsens årlige sommerlejr på Møgelø, gik han i stedet i dialog med de lokale KFUM/KFUK om at få stablet et arrangement på benene, der kunne være til gavn for børn og unge i lokalsamfundet.

Puljen blev søgt, og DUF bevilgede i alt 22.000 kr. til formålet. Herefter skulle der planlægges et arrangement ud fra den grovskitse, der var sendt med i ansøgningen til DUF.

Et lokalt firma leverede kæmpetrampoliner, og der blev bestilt snobrød fra den lokale bager. Der blev produceret materiale til arrangementet med en laserprinter, og kirken hjalp med PR.

Det nye samarbejde mellem FDF Thyholm og KFUM/KFUK vakte glæde.

- Det lokale menighedsråd var ellevilde over, at vi kunne lave det her arrangement sammen med KFUM/KFUK, siger kredsleder Kim Langgaard.

200 børn forbi

På dagen kunne de åbne op for hoppeland, klatrevæg, andre forlystelser og aktiviteter samt forskelligt udbud af mad. KFUM/KFUK stillede op med pandekagemaskine og popcorn, og FDF Thyholm sørgede for grillede pølser og brød.

I alt tiltrak arrangementet op mod 200 børn fra nærområdet, der kunne slå sig løs på trampoliner og karusseller. Børnene kunne samtidig kvit og frit mæske sig i alle de popcorn, snobrød, pølser og pandekager, maven kunne rumme.

Hele arrangementet var indrettet, så det levede op til de daværende corona-restriktioner – med fokus på hygiejne og afstand. Da der var tale om en sommeraktivitet, måtte der være flere deltagere, og der var blandt andet fokus på, hvor mange der blev lukket ind ad gangen.