Giv en hånd – og få en oplevelse

FDF og Folkekirkens Nødhjælp har et godt tilbud til unge FDFere.

18. Dec 2015
Christina Gro Hansen

Meld dig som indsamlingsleder, og få chancen for en rejse for livet.

FOTO: Mikkel Østergaard

13. marts 2016 er der Sogneindsamling arrangeret af Folkekirkens Nødhjælp. Tilmeld dig som indsamlingsleder, og få chancen for en gratis studietur til et projektland i august eller september 2016. Er der allerede en indsamlingsleder i dit sogn, vil du blive indsamlingslederassistent, og stadig have chancen for at blive udtaget til studieturen.  

Som indsamlingsleder har man, udover det, der er beskrevet på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside, følgende opgaver: Man skal skrive en kort beretning, liste eller fotografere, hvad der sket lokalt for at fremme deltagelsen i sogneindsamlingen, samt afvikle et informationsmøde forud for indsamling den 13. marts. Det kunne eksempelvis være for ledere og forældre, eller ved kirkekaffen søndagen forinden. 

En rejse for de unge

Folkekirkens Nødhjælp arrangerer en studietur til et projektland i august/september næste år for unge medlemmer fra en række af deres samarbejdsorganisationer. Her har to unge FDFere mulighed for at komme med helt gratis. Eneste krav er, at du er under 40 år og har meldt dig som indsamlingsleder.  

Line Hansen, der er kredsleder i FDF Aalborg 12, er netop vendt hjem fra en lignende studietur til Malawi med Folkekirkens Nødhjælp. 

– Jeg oplevede noget, jeg ellers ikke ville få mulighed for, og fik set noget, man ikke ser som turist. Jeg kan bruge de mange indtryk til at motivere andre til at deltage i sogneindsamlingen, men jeg håber også, at jeg kan bruge oplevelserne senere i mit arbejde som lærer, og for eksempel i fag som kristendom og samfundsfag, at drage paralleller til, hvordan det er andre steder, fortæller Line.  

Sådan gør du

Tilmeld dig som indsamlingsleder her senest 1. februar, notér at du er tilknyttet FDF, og send samtidig en mail til info@FDF.dk.

Er der mere end to, der melder sig, udvælges FDFs repræsentanter til turen ca. 1. april.