To gange Morten har fundet nye græsgange

FDFs generalsekretær Morten Skrubbeltrang og FDFs administrationschef Morten Frouvne Vincentz har begge fået nyt job.

04. Dec 2017
Christina Gro Hansen

Fotos: Rieke Poppe

FDFs administrationschef Morten Frouvne Vincentz og generalsekretær Morten Skrubbeltrang siger farvel til FDF. Morten Frouvne Vincentz tiltræder 1. januar i en stilling som specialkonsulent i Frederiksberg Kommunes Skoleafdeling, mens Morten Skrubbeltrang fra 1. marts skal være præst ved Hasle Kirke.  

 – Det er med stor beklagelse, at jeg har modtaget Morten Skrubbeltrang og Morten Frouvne Vincentz’ opsigelser som henholdsvis generalsekretær og administrationschef. Det er et uheldigt sammentræf, at opsigelserne kommer samtidig, hvilket har givet et par ekstra grå hår med overvejelser om, hvordan vi bevarer momentum frem mod næste landsmøde. Når det er sagt, så er hovedbestyrelsen fortrøstningsfuld. Det kan selvfølgelig lykkedes. Vi vil hurtigst muligt sætte gang i en proces for at finde de rette afløsere, siger FDFs formand Jonas Kolby Laub Kristiansen. 

Præst i Hasle Kirke

Morten Skrubbeltrang har været generalsekretær i FDF siden 2013, hvor han kom fra en stilling som generalsekretær i Kirkefondet. Forinden havde han været forbundssekretær i FDF Landsdel 1. Nu skal Morten ud og bruge sin uddannelse som teolog som præst ved Hasle Kirke.

– For mig har det altid været naturligt, at jeg på et tidspunkt skulle ud og arbejde som sognepræst og gøre nogle af de mange tanker om udviklingen af folkekirken mere lokalt og konkret. At det sker nu, hænger sammen med, at for både mig og min familie er Hasle det sted, hvor jeg allerbedst kan forestille mig at være præst. Det er uheldig timing, at det falder sammen med, at FDF også skal have ny administrationschef, men det er tilfældighedernes spil. Der er endnu et stykke tid til marts, og jeg vil bruge de kommende måneder på at være med til at sikre, at organisationen omkring FDF fortsat udvikler sig, siger Morten Skrubbeltrang. 

 – Morten Skrubbeltrang har som generalsekretær gjort et fantastisk arbejde med at sikre implementeringen af landsmødets og hovedbestyrelsens beslutninger. Særligt har arbejdet med ambition og udviklingsmål fyldt meget i Mortens tid i FDF. Fra begyndelsen af Mortens ansættelse har det været vigtigt for hovedbestyrelsen, at få sat fælles retning for FDF, og der har Morten spillet en afgørende rolle i at det i høj grad er lykkedes. Jeg vil gerne takke Morten Skrubbeltrang for hans lederskab, men også for kvalificeret sparring til HB. Jeg håber Morten bliver glad i sin nye stilling som præst i Aarhus. Vi kommer til at savne Morten, men er samtidig overbeviste om, at vi har et godt og stærkt udgangspunkt til at finde en egnet afløser, siger Jonas Kolby Laub Kristiansen. 

Tid til noget nyt efter 17 år i FDF

Morten Frouvne Vincentz startede som bysekretær på Rysensteen i 2002 og blev i 2008 administrationschef i spidsen for FDFs Forbundskontor. Nu var det tid til at prøve noget nyt.

– Efter 17 fantastiske og spændende år i FDF, er min lyst til igen at komme til at arbejde med skole- og skoleudvikling blevet vækket. Min læreruddannelse kombineret med mine mange erfaringer fra FDF, forenes flot i den kommunale verden. Og det er jeg naturligvis glad for, at min kommende arbejdsgiver også synes. Jeg skylder FDF en stor tak og ønsker organisationen alt godt fremover, siger Morten Frouvne Vincentz. 

– Morten Frouvne Vincentz har været en del af rygraden i det ansatte FDF igennem en lang årrække. Morten Frouvne har et stort "FDF-klaviatur" at spille på, da Morten kan meget mere end det administrative, hvilket vi i HB har nydt godt af mange gange. Jeg vil gerne takke Morten Frouvne Vincent for mange års tro tjeneste for FDF, og ønske ham alt muligt held og lykke i den nye stilling i Frederiksberg Kommune. Morten Frouvne Vincentz vil også blive savnet, men vi er sikre på, at vi igen vil mødes i FDF-landet, siger Jonas Kolby Laub Kristiansen.