Mere taletid: Unge gjorde deres indflydelse gældende

Knap 30 unge deltog, da FDF satte unges inddragelse på dagsordenen til workshops i Aarhus og København. De unge skulle udvikle et idekatalog til FDFs hovedbestyrelse.

07. Jun 2016
Mai Christensen

De unge, der deltog i workshoppen, skulle være med til at udvikle et nyt idekatalog til FDFs hovedbestyrelse.

Torsdag den 26. maj stod i ungdommens tegn, da der blev afholdt workshops om unges inddragelse i FDF i både Aarhus og København. Her skulle de unge selv være med til at udvikle et nyt idekatalog til FDFs hovedbestyrelse. Idekataloget skulle rumme ideer og konkrete bud på, hvordan FDF bliver bedre til at inddrage unge i arbejdet med at forme FDF.

En af de unge, der deltog i workshoppen i Aarhus var 21-årige Nicolai Graahede Mikkelsen. FDFeren fra FDF Øster Bjerregrav deltog i workshoppen for at sætte sit eget præg på idekataloget. Ifølge ham har unge nemlig en uvurderlig viden, som kan være med til at udvikle FDF - hvis de unge vel og mærke bliver brugt rigtigt.

-Jeg synes, det er vigtigt, vi i FDF lytter til de unge. Her ligger en masse viden og nye idéer gemt. Denne viden er nødvendig for, at FDF kan udvikle sig og fortsat være attraktiv for børn og unge. Det er derfor vigtigt, at vi har fokus på, hvordan vi udnytter unge, siger han. 

En prikkekultur: Gør opmærksom på dig selv

Samlet deltog godt 15 unge i workshoppen på Bycenter Rysensteen i København, mens 13 unge var med til workshoppen i Aarhus. Mange var taget på tværs af landsdele for at deltage i workshoppen - helt fra Lemvig og Thisted i vest til Amager i øst.

Spørger man Nicolai Graahede Mikkelsen er han ikke i tvivl om, at det er vigtigt at være opsøgende, hvis man høres i FDF - også selvom det betyder, at man må køre mange hundrede kilometer for at sætte sit præg på en dagsorden. Ifølge ham er der nemlig en udbredt prikkekultur i organisationen. En kultur, der betyder, at det ofte er den samme gruppe af mennesker, der bliver hevet fat.

-Vil du høres, må du være opsøgende, og det kan for nogen virke meget uoverskueligt: For hvem er det egentlig, der skal der tages kontakt til? Til gengæld så når du først kommer over det og har gjort opmærksom på dig selv, så åbner en verden af muligheder sig, hvor næsten intet er umuligt, forklarer han. 

Han understreger derfor også vigtigheden af, at FDF bliver bedre til at inddrage de unge og hjælpe dem til at finde vej til beslutningsstederne.

-Jeg tænker, at det kunne gøres tydeligere hvem og hvordan, du som ung kan tage kontakt til, hvis du vil være en del af mere, end hvad kredsens rammer kan tilbyde, fortæller Nicolai Graahede Mikkelsen.