FDF undersøger, hvad der fastholder medlemmer

Som en del af udviklingsmålet fællesskab og relationer bliver FDF klogere på fastholdelse. 

14. Dec 2017
Christina Gro Hansen

Foto: Jesper Nord

Vi har i FDF en ret høj gennemstrømning af medlemmer. Hvert år får vi således ca. 20 % nye medlemmer i FDF, men vi siger også farvel til lige så mange. 

I udviklingsmålet for Fællesskab og relationer er der et delmål, der handler om fastholdelse af medlemmer. Målet er, at kredsene gennem gode relationer mellem børn og voksne skal fastholde flere medlemmer i længere tid. 

Derfor laver FDF i samarbejde med CUR - Center for ungdomdsstudier, en undersøgelse af, hvad det er, der betyder noget for fastholdelse af medlemmer i kredsen. I undersøgelsen indgår 10 kredse, der alle er gode til at fastholde medlemmer.

- Det er ca. 15 år siden ,at FDF sidst undersøgte emnet, og dengang blev der overvejende fokuseret på, hvorfor børn stoppede til FDF. Vi gerne vil være klogere på, hvad der kan gøres i forhold til at fastholde medlemmer, og give de erfaringer videre til andre kredse, siger udviklingschef Bitten Schjødt Kjær. 

10 kredse er blevet spurgt om at indgå i undersøgelsen, og de har meldt positivt tilbage.

- Nogle er overraskede over, at de er gode til at fastholde, andre fokuserer på, at det er rart at kunne bidrage til udvikling i kredsene generelt, siger Bitten.

Undersøgelsen gennemføres i januar og februar, og fremlægges for hovedbestyrelsen i foråret. Herefter går der et arbejde i gang med at formidle viden og erfaringer til kredse i hele landet.