Ungdommens Folkemøde: Vi leger for lidt i vores alder

Fredag eftermiddag var 60 unge samlet til FDFs workshop om leg på Ungdommens Folkemøde. Et tiltrængt, legende indspark, lyder det fra deltagerne.

07. Sep 2018
Mai Christensen

Både HF- og efterskole-elever fik prøvet kræfter med en lang række lege til fredagens workshop.

Den silende regn kunne ikke holde smilene og grinene tilbage hos de 60 deltagere, der fredag eftermiddag mødte op til FDFs workshop om leg til årets udgave af Ungdommens Folkemøde. Det er tredje år, at FDF deltager på den store festival for unge, der i år løber af stablen i Valby Parken i København.

-Jeg har altid godt kunne lide at lege, så jeg synes, vi leger for lidt i vores alder. Derfor var det vildt fedt at være med til workshoppen - det er inspiration til, at vi skal lege mere, for eksempel når man ses med mine venner. Leg er jo ikke bare leg, det kan så mange ting, fortæller 16-årige Magda Arand fra Smededal efterskole, der sammen med sin klasse deltog i workshoppen med titlen "Leg gør os til mennesker". Med både faste, velkendte lege på programmet og helt nye lege, som deltagerne selv skulle finde på, var der derfor rig mulighed for at udforske alle aspekter, og alt det legen byder på. 

-Min opfattelse af leg er bare blevet forstærket af mine oplevelser i dag: Leg er fællesskab, fantasi og en måde at udfordre sin tankegang på. Det er mega fedt!, siger 15-årige Tanja Elleby, som ikke lægger skjul på, at hun er glad for, hun trodsede regnen for at være med til workshoppen.

Ud med fortællingen om FDF

FDFs deltagelse i Ungdommens Folkemøde er resultatet af en solid frivillig indsats på tværs af landsdelene. Med både en stand på selve pladsen og en stor workshop har der derfor været rigeligt at se til for både Laura Visbech Aarøe fra FDF Vesterbro og Sara Lentz Jørgensen fra FDF Aarhus 1., som begge er med for tredje gang.

-På Ungdommens Folkemøde får vi lov til at tale om FDF med en masse unge mennesker, som ikke kender os i forvejen. Det er en vildt god måde at give fortællingen om FDF videre, og så er folk bare rigtig søde og meget interesserede i FDF - og ikke mindst vores legekort, som de meget gerne vil have med, siger Laura Visbech Aarøe.

Ungdommens Folkemøde slutter lørdag eftermiddag og kan besøges af alle interesserede. 

Glade FDFere står klar til at byde deltagerne velkommen. Fra højre: Lasse Nybo fra FDF K 9 Nørrebro, Laura Visbech Aarøe fra FDF Vesterbro, Sara Lentz Jørgensen fra FDF Aarhus 1 og Adam Wass fra FDF K 27 Lundehus Sogn.