FDF sætter unge på dagsordenen

I dag starter Danmarks første demokratifestival for unge, Ungdommens Folkemøde, og FDF er naturligvis med. Gennem workshops og samtaler tager FDF unge med ind i maskinrummet og udforsker, hvad demokratisk deltagelse er.

08. Sep 2016
Mai Christensen

Lasse, Laura og Lærke står klar til at tage imod deltagerne på Ungdommens Folkemøde.

En workshop med leg som tema og sofasamtaler om alt lige fra tro til unges engagement i civilsamfundet er på programmet, når FDF i disse dage tager del i Ungdommens Folkemøde. Her er mere end 30.000 unge samlet til Danmarks første og største demokratifestival for unge. Gennem samtaler og fællesskab skal deltagerne udforske, hvad demokratisk deltagelse egentlig er. Et tema, der ifølge forbundssekretær i FDF Landsdel 7 og 8, Lasse Nybo, stemmer overens med FDFs ambition.

-Hvis vi vil skabe demokratiske og deltagende medborgere, så må vi flytte os ud med vores egne unge og møde andre unge - også dem vi ikke ser til daglig. Én ting er, at vores unge viser FDF frem fra deres side. Noget andet er, at unge udefra kommer med inputs, vi kan lære af som forbund, siger Lasse Nybo, der er en af de bærende kræfter bag FDFs deltagelse i Ungdommens Folkemøde. 

Ansvar skaber deltagelse

Ungdommens Folkemøde finder sted torsdag og fredag i denne unge i Søndermarken i København. Her er FDF sammen med 84 andre organisationer med til at sætte unge på dagsordenen. Alene fra FDF har 10 frivillige været med til at stable arrangementet på benene. Én af de frivillige FDFere er Lærke Kramer Lysdahl fra FDF Odense 10, der er ungdomsrepræsentant i FDF Landsdel 6.

-Alt andet FDF-arbejde, jeg har lavet, har været givende, så for mig gav det god mening også at være med på Ungdommens Folkemøde. Her har jeg mulighed for at give noget af alt det, jeg har fået, videre. På Ungdommens Folkemøde får man et indblik i det politiske liv og demokratiet helt nede på jorden - og det kan jeg også bruge i mit arbejde som ungdomsrepræsentant, siger hun.

Også Laura Visbech Aarøe, der er Giv-et-År medarbejder på FDF Bycenter Rysensteen, er en del af FDFs stand på Ungdommens Folkemøde. Ifølge hende giver det noget helt specielt at lave FDF-arrangementer, der rækker udover det ugentlige kredsarbejde.

-Det er fedt at være med, fordi man er med til at vise omverdenen, hvad FDF er. Det er fedt at få lov at vise noget frem, som ligger én selv så tæt på hjertet. Jeg har fået rigtig meget ansvar i min kreds, FDF Vejle 1. Det sammen med seniorkurserne har givet mig blod på tanden til at lave FDF udover kredsarbejde, siger Laura Visbech Aarøe.

Hele dagen var FDFs stand velbesøgt. Her er nogle af deltagerne i fuld sving med at prøve FDFs spil, der er specielt kreerede til lejligheden.