Fælles om Ungdommens Folkemøde

I disse regnfulde dage deltager FDF i Ungdommens Folkemøde, som finder sted i Søndermarken på Frederiksberg. For at sætte gang i legen har FDF i år et samarbejde med Ventilen og Fuld af liv, hvor relationer er i fokus.

08. Sep 2017
Jasmin Palander Sørensen

Laura Visbech Aarøe står med de tre kort, som kan findes i FDFs, Ventilens og Fuld af Livs stande. 

Laura Visbech Aarøe er en af de frivillige bag FDFs deltagelse på Ungdommens Folkemøde. Til planlægningsmøderne blev hun og de andre frivillige hurtigt enige om, at det kunne være sjovt, at lave noget med de andre organisationer på pladsen i år.

-Der sker bare rigtig meget, og vi ville gerne opfordre til at gå ud og se pladsen, fortæller Laura Visbech Aarøe. Samarbejdet skulle dog ikke være med hvem som helst. Da de gennemgik listen over deltagende organisationer, havde det været oplagt at vælge folkekirken, KFUM og KFUK eller Silkeborg Højskole.

-Men det kunne også være sjovt at lave noget med nogen, som vi normalt ikke leger med. Vi kiggede på, hvem vi kunne have noget til fælles med, og så opdagede vi det her interessefællesskab, siger hun og fortsætter: Vi vil gerne give et ståsted til unge og skabe gode oplevelser, Fuld af liv siger ”oplev mere, drik mindre”, og Ventilen vil gøre ungdommen mindre ensom. Så vi har egentlig det til fælles, at der skal være nogle gode oplevelser og at være sammen med venner.

Idéen om en stafet om sociale relationer og samvær fangede med det samme Line Novel, der er projektleder hos Fuld af liv.

-Vi har jo lidt det til fælles alle tre organisationer, at vi gerne vil sætte fokus på, hvad der gør, at unge har det godt sammen, og hvordan man kan være sammen, udtaler Line Novel.

Via et brainstorming-møde blev et fælles sprog sikret, og det blev aftalt at hver organisation skulle lave tre spørgsmål, der var i overensstemmelse med organisationens og det nye fællesskabs fokus. Spørgsmålene er blevet til tre kort, som skulle bruges til Walk'n'Talk om venskab.

-Vi stikker det her kort til et par venner og siger ”Hey, kan I ikke lige snakke om det her!”, derefter kan de gå over til Ventilen, hvor der er et nyt kort. Så kan de også gå rundt og måske få øje på et kort, som de har set før - bare i en anden farve, forklarer Laura Visbech Aarøe.