Ungdomsrepræsentanterne greb ordet

Der var debativer og masser af intiativ fra ungdomsrepræsentanterne, der flere gange fandt vej til talerstolen. Unge mennesker med noget på hjerte, der har det til fælles, at de alle har en vision for, hvilken retning FDF skal udvikle sig i.

18. Nov 2018
Yngve Saxil Andersen

Ungdomsrepræsentanterne holdt sig ikke tilbage - de tog flere gange vejen til talerstolen.

FOTO: Asbjørn Laurberg

Hvordan så I gerne, at FDF udviklede sig?

-Jeg så gerne, at der var flere unge, der blev engageret i, hvordan FDF udvikler sig. Lidt groft sagt kan man sige, at det er lidt synd, at det altid kun er de samme gamle tosser, der skal være med til at påvirke udviklingen. Jeg så gerne, at flere unge meldte sig, så vi også fik nogle friske tanker med, sagde Stine Pia Dobrick Andreasen, 17 år, FDF Landsdel 3.

- Jeg så også gerne et større fokus på de unge - i forhold til at holde på dem. Vi skal i FDF blive bedre til at holde på de unge og være mere fleksible. Vi vil hellere have at folk kommer en gang om måneden, end at de stopper helt. Vi skal have noget der gør, at de har lyst til at komme tilbage, selv om de har været væk et år på efterskole eller lignende, fortalte Simon Årsvold 17 år, FDF Landsdel 4.

- Jeg så gerne, at vi i FDF blev lidt bedre til at tænke lidt vildere i forhold til de aktiviteter vi laver. For mig er FDF størst, når jeg er afsted på kursus og sammen med andre fra rigtig mange forskellige kredse, der ikke er en del af mit normale netværk, lød det fra Rumle Alfred Rasmussen, 16 år, FDF Landsdel 6.

-Jeg håber at FDF på sigt blive bedre til, at lave aktiviteter, hvor kredsene bryder ud af deres sædvanlige netværk og laver aktiviteter på kryds og tværs af landet, ikke nødvendigvis til hvert møde, for vi skal stadigvæk holde fast i de normale FDF aktiviteter, men som en ting, man gør en gang i mellem, sagde Benjamin Bræstrup Sayoc, 16 år, FDF Landsdel 7.

- Vi skal holde fast i det samvær, som der er i FDF, og det fristed som vi har skabt sammen. I stadigt mere digital verden, tror jeg i høj grad, af fristedet fra det digitale også bliver noget, som FDF skal være. Vi skal selvfølgelig være med på den digitale bølge og ikke bare ignorere det, men jeg synes det er vigtigt, at vi får skabt et frirum, hvor det handler om at være sammen med hinanden og ikke, hvor mange likes, man har fået på Instagram. VI skal holde fast i det, der FDF til FDF og som gør, at det er et sted, vi nyder at være, fortalte Sofie Munk Snedker, 17 år, FDF Landsdel 3.