Ungdomsweekend kulminerede i stort byløb

175 FDFere var samlet, da Landsdel 4 bød indenfor til ungdomsweekend. En weekend, der kulminerede med et hæsblæsende løb rundt i Aarhus.

19. Nov 2015
Mai Christensen

Byløbet bragte deltagerne rundt i Aarhus centrum. Her ses de ved Godsbanen.
FOTO: Anders Rasmussen

Intet mindre end 175 væbnere, seniorvæbnere og seniorer fra Landsdel 4 var samlet, da landsdelen traditionen tro inviterede til ungdomsweekend. Årets tema var ”Jagten på ungdommens pokal”. En jagt, der for alvor satte ind, da deltagerne blev sendt ud på et storstilet byløb for at finde pokalen. Her blev deltagerne rusket sammen på tværs af aldersgrupper og kredse.

-Det bedste ved weekenden er, at deltagerne får en sjov og udfordrende oplevelse sammen med dem fra deres kreds. Samtidig møder andre på samme alder fra landsdelen, og dermed dannes der tidligt mange gode venskaber på tværs af landsdelen, Camilla Frich Riber, der formand for udvalget bag ungdomsweekenden. 

Ungdomsweekenden er en årligt tilbagevendende begivenhed i Landsdel 4. Weekenden blev i år afholdt i Aarhus.    

En mulighed for ledere

Ifølge Camilla Frich Riber er det dog ikke kun deltagerne, der får noget ud af weekenden. Plusserne på ledersiden er også til at tage at føle på - ikke mindst for kredse, der ellers ikke har mulighed for at tage de ældste klasser med på tur.  

-På ledersiden er det klart muligheden for at tage på en hel weekend med sine væbnere, seniorvæbnere og seniorer, uden at skulle investere andet end den tid weekend varer. Det betyder, at kredse med få lederkræfter stadigvæk kan tage deres ældste på en sjov weekendtur en gang om året, siger hun.

Koncentrationen var stor, da deltagerne jagtede ungdommens pokal.
FOTO: Anders Rasmussen.