Unge FDFere satte hjerte på Folkemødet

FDFs delegation på folkemødet fik fortalt om #mere leg hvem vi er i FDF.

23. Jun 2017
Christina Gro Hansen

Inge-Marie Kirkeby fik fortalt Sofie Carsten Nielsen om FDF og leg.

Foto: Thomas Heie Nielsen

 11 unge fra hele landet var udvalgt til at repræsentere FDF på øen, en af dem var 25årige Inge-Marie Kirkeby, FDF Herning 2.

– Jeg deltager, fordi jeg gerne vil gøre mit til, at FDF bliver mere synlig, så vi sikrer, at vi har en plads i fremtiden. Mange taler om, at frivillige i fremtiden skal løse kommunale opgaver, men vi er nogen, der allerede arbejder frivilligt, og vi har noget at tilbyde. FDF kan give børn et pusterum, hvor der ikke er krav eller tests. Vi spørger; hvem er du, og ikke hvad kan du. Herovre har jeg fået mulighed for at snakket med politikere og meningsdannere om, hvordan FDF er en del af samfundet nu, og kan være det i fremtiden, siger Inge-Marie Kirkeby. 

Foto: Thomas Heie Nielsen

20årige Line Gam Skjødt Gade fra FDF Hurup var også med:   

– Jeg er med på Folkemødet, fordi jeg her kan være med til at udbrede FDFs værdier, og samtidig være med til en masse fede arrangementer, hvor jeg kan blive klogere på, hvad jeg selv mener og høre hvad andre gør. En af de ting, jeg har oplevet er en workshop med Psykiatrifonden og Game, hvor det stod klart, at socialt udsatte børn har brug for at være med en fritidsforening, og det kan gøre en verden til forskel for dem, siger Line Gam Skjødt Gade.  

FDFs delegationsdeltagere skulle hente inspiration på Folkemødet, suge indtryk til sig og blande sig i debatterne rundt om i Allinge. Hver aften var der være politisk lejrbål sammen med KFUM/KFUK i Danmarks delegation, hvor dagens oplevelser blev vendt.

Et slag for legen

Udover at suge indtryk til sig, slog delegationen et slag for legen ved en række happenings på Folkemødet. Der blev blandt andet delte røde hjerter ud med #mereleg, der skulle sætte gang i legen på Folkemødet. Søndag inviterede FDFerne til en debat med en opfordring om at spilde tiden med leg.  

– Mange steder er der forventning om, at børn og unge skal tage konkrete og målbare kompetencer med sig fra legen, men vi bliver nødt til at se på, hvad legen kan i sig selv og turde dyrke det tilsyneladende formålsløse. Legen er verdens bedste måde at spilde sin tid på for den danner os som mennesker. Det slår vi et slag for på folkemødet, siger FDFs generalsekretær Morten Skrubbeltrang.

Foto: Thomas Heie Nielsen