Frem med mobilen: Et foto, der gør en forskel

Som en del af kampagnen "WishingWell" opfordres unge til at lægge et billede på sociale medier med et ønske for verdens fremtid. En måde at klæde unge FDFere på og give dem et internationalt udsyn, lyder det.

19. Nov 2017
Mai Christensen
Sådan kunne et foto med tilhørende tekst se ud.

Den næste uge vil sociale medieplatforme som Facebook og Instagram blive fyldt med fotos af unge mennesker, der holder et stykke papir påskrevet den enkeltes ønske for verdens fremtid efterfulgt af #wishingwell. Hashtagget, der er en del af kampagnen med samme navn, løber af stablen den 20. til 27. november og har til formål at styrke unges stemme i samfundsdebatten. Og spørger man Sara Lentz Jørgensen fra FDF Aarhus  er aktiviteter, der opfordrer unge FDFere til at rette blikket ud fra kredshuset, både udfordrende og lærerige. Hun har tidligere været med til at arrangere FDFs deltagelse i Ungdommens Folkemøde og aktiviteter for udviklingsprojektet Minglabar Myanmar - men både store og små aktiviter, som eksempelvis en samtale om verdens fremtid og et foto på sociale medier kan gøre en forskel.

-Det er med til at give børnene en forståelse af, at verden er større, end den de møder i deres dagligdag. De får øjenene op for de forskellige måder mennesker lever på i forskellige samfund, mener hun.

Unge skal høres

Det er den danske ambassade i Etiopien, der står bag kampagnen WishingWell. Håbet er, at unge stemmer fordelt over hele verden vil byde ind i løbet af ugen forud for et politisk topmøde mellem afrikanske og europæiske ledere i næste uge. Vælger FDF-kredse i løbet af ugen, såvel som senere, at lade de børnene zoome ind på internationale temaer, vil udfaldet med stor sandsynlighed være lighed frem for forskelle, mener Sara Lentz Jørgensen.

-Min erfaring er faktisk, at børn og unge tit ender med at kigge på ligheder mellem deres eget liv, og livet i lande, der adskiller sig fra Danmark. Det støtter i særdeleshed også op om ambitionenspinden om, at “FDF skaber ansvarlige, demokratiske og deltagende medborgere, der engagerer sig i den verden, vi lever i” og giver internationalt udsyn for både børn, unge og ledere, afslutter hun.