Væbnermesterskabet gav mig en FDF-oplevelse i særklasse

For Søren Horsted Berg fra FDF Sct. Jørgensbjerg var opgaven som sjak til sidste års Væbnermesterskab med til både at give en masse gode oplevelser og et nyt indblik i FDF

20. Mar 2018
Mai Christensen

Med rygsækken fuld af forventninger hev Søren Horsted Berg sidste år Kristi Himmelfartsferien ud af kalenderen for at deltage som sjak til Væbnermeskabet. En beslutning han ikke ét sekund fortryder, fortæller FDFeren fra FDF Sct. Jørgensbjerg.

-Jeg valgte at tage afsted, fordi jeg har hørt så meget godt om arrangementet og for at få en rigtig god FDF-oplevelse udover min mere administrative og koordinerende rolle som formand i FDF Sct. Jørgensbjerg, siger han og fortæller, at han som formand heller ikke kunne dy sig for at følge i, hvordan kredsen klarede sig igennem dagens strabadser.

Han selv var som sjak på en post med en samarbejdsopgave. Her fik han rig mulighed for at se både store og små i aktion.

-Det var sjovt at se, hvor forskelligt opgaven blev grebet an. Derudover nød jeg at opleve så mange børn - uden at opleve skænderier dem imellem eller ledere, som talte grimt eller nedsættende til børnene.

Snart igen

Når FDFeren fra Roskilde tænker tilbage på de fire tempofyldte dage som sjak, vælder lutter gode minder frem. Derfor har han heller ikke noget negativt at fremhæve.

-Det var en rigtig dejlig oplevelse med glade FDF-børn og en oplevelse af et meget velplanlagt arrangement.

Væbnermesterskabet løber i år af stablen den 9. til 13. maj i København. En begivenheden Søren Horsted Berg da også allerede har skrevet i kalenderen.

-Det er klart under overvejelse - enten alle dage eller et par af dagene, afslutter han.