Spørgelyst og speeddating: 40 til vælgermøde

Mandag aften var 40 vælgere mødt op til vælgermøde på Rysensteen. Mens spørgsmålene til de syv fremmødte politikere fløj gennem salen, dækkede TV2 Nyhederne slagets gang.

07. Nov 2017
Mai Christensen

Amalie Cordes fra FDF Skovlunde og Emil Gaarde fra FDF K 19 Vanløse var aftenens ordstyrere. Her ses de med TV2 Nyhedernes Cecilie Beck.

FOTO: Jonas Schøler Holmriis.

-Vi har spurgt politikerne om, hvordan de vil sikre det politiske engagement i kommunen: Hvordan man sikrer, at frivillige har tid og overskud til at være eksempelvis ledere i FDF. Det er vigtigt, fordi vi møder nogle børn, der ikke er alle andre steder i kommunen.

Sådan svarede Anna Berg, der til daglig er leder i FDF Skovlunde, TV2-journalisten Cecilie Beck, da der mandag aften blev afholdt vælgermøde på Rysensteen i København forud for kommunalvalget den 21. november. Et vælgermøde, der foruden 40 vælgere talte syv lokalpolitikere og TV2 Nyhederne, der dækkede debatten live fra salen.

-Vi kunne virkelig mærke engagementet fra vælgerne, der stillede en masse gode spørgsmål til politikerne. Vi havde forberedt nogle, som vi havde i baghånden, men det var ikke nødvendigt. Salen rykkede virkelig, fortæller Emil Gaarde fra FDF K 19 Vanløse, der sammen med Amalie Cordes fra FDF Skovlunde var aftenens ordstyrere.

Suveræn speeddating

Ligesom hele det politiske spektrum var repræsenteret på denne aften, spændte spørgsmålene også vidt. Fra bandekonflikt til skolereform og tilskud til foreninger. Vælgerne havde både mulighed for at stille spørgsmålene til en runde "politisk speed-dating" og en klassisk paneldebat.

-Dem jeg har talt med var vildt begejstrede, og det var både politikere og vælgere. Politikerne var glade for dialogen, som speeddatingen gav mulighed for - modsat den klassiske paneldebat. Og vælgerne syntes også de fik mere ud af aftenen, end et typisk vælgermøde, fordi der var bedre tid og plads til selv små spørgsmål, siger Emil Gaarde, der desuden er FDFs repræsentant i samrådet i København.

TV2 kiggede forbi

Da Amalie Cordes og Emil Gaarde for to måneder siden sagde ja til at styre slagets gang til vælgermødet, lå det ikke i kortene, at hovedparten af Danmarks befolkning ville kunne følge med i vælgermødet. Derfor var kredslederen fra Vanløse ikke sen til at sige ja til opgaven.

-På det tidspunkt vidste jeg ikke, at TV2 ville sende live fra mødet, så jeg sagde bare ja. Jeg tænkte selvfølgelig over, om jeg nu ville kunne finde ud af det - men det var først, da vi fandt ud af, at der skulle være TV på, at nerverne for alvor begyndte at melde sig, siger han og fortsætter:

-Men jeg ville gerne udfordre mig selv, og det fik jeg da hvertfald gjort.