Vi mødes online

Alle fysiske møder er aflyst den næste tid, men vi kan sagtens mødes på internettet.

12. Mar 2020
Theresa Schaltz

FOTO: Thomas Heie Nielsen

Selvfølgelig tilpasser vi i FDF os den alvorlige situation, som samfundet står midt i, og gør vores for at mindske smittespredning og passe godt på hinanden. Derfor kan vi ikke mødes fysisk i kredsen, netværket, landsdele eller landsforbund den kommende tid. Det betyder dog ikke, at alle muligheder for at lave FDF er gået i stå. Der er mange muligheder for at lade kreativiteten og idéerne boble og blomstre. 

Virtuelle møder

Hvordan kan man eksemelvis lave et virtuelt piltemøde? Kan man lave et løb, hvor alle er hjemme hos sig selv? Eller hvad med en samarbejdsøvelse, som udfordrer de vante tankegange og rammer for, at man skal være sammen fysisk for at samarbejde? Hvad med et fotoløb eller en skattejagt på nettet? Eller et online escape room-spil! Tænk ud af boksen og del jeres mødeidéer i Facebookgruppen FDF Leder-til-Leder.

Kærlighed til Carla og kredsens hjemmeside

De ekstra timer i sofaen hjemme kan også gribes som en kærkommen lejlighed til at få kredsens hjemmeside til at stå snor lige, lave lækre procedurer for administration i kredsen eller udtænke det ultimative koncept for den næste lederweekend.

Tre konkrete forslag

Wikipedia-hvem-kommer-først 

Legen er sjovest med en video-chat. Brug eksempelvis Google Meet. Selve legen leger man to og to. Hver person få to forskellige opslag på Wikipedia; https://da.wikipedia.org eksempelvis "isbjørn" og "almindelig solsikke". Nu skal holdene ved udelukkende at ”rejse via links i teksten” se hvem der først lander på et tredje ord, eksempelvis "Is (fødevare)" eller "Bamse (børne-tv)". Find selv på flere start og slutord. 

 

Vi rejser ud

Legen er sjovest med en kørende video-chat. Rejs sammen til et andet landet – men I må kun besøge landet digitalt. Find ud af, hvor I skal rejse hen. Hvad koster en billet dertil? Hvordan kommer I fra lufthavnen? Hvor skal I bo, hvad skal I se? Lyt til sproget. Brug Google Translate til at lære nemme sætninger. Brug Google Street View. Prøv VR 365 rejsefilm på Youtube.

 

Der findes flere online escape rooms

Find nogle af dem her.