Godt nyt for genåbningen af FDF

Vilkårene for foreningsaktivitet er uændrede frem til 8. juni, men herefter åbner foreningslivet mere op.

08. May 2020
Mia Fanefjord Hansen

Foto: Thomas Heie Nielsen

Opdateret 8. maj

 

De nuværende vilkår for at mødes og lave aktiviteter i foreninger forlænges. Det står klart efter gårsdagens pressemøde på Marienborg om genåbningens fase 2.

Kredse kan altså fortsat mødes i mindre grupper á maks. 10 personer til udendørsaktiviteter, så længe sundhedsmyndighedernes krav om afstand og hygiejne overholdes.

Læs om kravene her

I fase 3, som starter 8. juni, hæves forsamlingsforbuddet til mellem 30-50 personer. Det betyder, man kan mødes flere til FDF! Under pt ikke kendte retningslinjer åbnes der op for indendørs foreningsaktiviteter samt ikke mindst sommeraktiviteter for børn og unge. Det er vigtigt at fremhæve, at fase 3 kun iværksættes, hvis politikerne til den tid finder smittetrykket acceptabelt.

Landsforbundet arbejder den kommende uge på at få yderligere præciseringer fra myndighederne og svar på de mange spørgsmål, som stadig er ubesvarede i forhold til de aktiviteter, vi gerne vil lave i FDF. FDF er via DUF med i Kulturministeriets sektorpartnerskab for foreninger. Vi melder ud løbende, så snart der er nye udmeldinger og vejledninger.

Det er fortsat anbefalingen, at kredse holder igen med at aflyse arrangementer og lejre over sommeren. 

Søg økonomisk støtte

Kredse, der rammes økonomisk af corona-situationen, kan søge støtte gennem en fond eller pulje. Der findes flere relevante støttemuligheder for foreninger:

 

DUFs Nødpulje - ansøgningsfrist d. 10. maj

Nordea-Fonden - ansøgningsfrist næste gang d. 31. maj

Tuborgfondet - (til unge fra 15 år og op)