VM er skudt i gang

I år er det første gang i tre år, at Væbnermesterskabet bliver som vi kender det, og væbnermesterskabsudvalget kan allerede nu løfte sløret for enkelte nyheder.

24. Jan 2023
Jasmin Palander Sørensen

Foto: Henrik Barfoed Larsen

Året er 2021. På grund af forsamlingsforbud og en pandemi i fuldt flor må ungdomskurser ikke afvikles og landslejren udskydes. Med et ønske om ikke at aflyse VM to år i streg, ser væbnermesterskabsudvalget hinanden i øjnene og lægger en plan.

De skal bruge en masse opgaver, fem byer fordelt over hele Danmark og en hel ny måde at planlægge VM på.

Vild med live-stream

VM i 2021 løb af stablen i en hybridform, med poster rundt i landet og live-streaming af fælles aftenaktiviteter som opgavebanko og mysterieopklaring. Selvom et VM hver for sig viste at kræve en nytænkning af arrangementet, så bar dette nye erfaringer med sig, som har sat aftryk i udvalget.

”Vi har lært rigtig meget af tiden med restriktioner. Især livefunktionen fungerede supergodt, da kredse kunne ringe ind og være med live. Det gav et helt andet lag i oplevelsen for os som udvalg. Derfor har vi også tænkt os at bruge det denne gang. Det er sjovt for os at være så tæt på det, de laver ude i kredsene, når vi live-streamer” siger Emma Samuelsen fra væbnermesterskabsudvalget.

Nyt til hylden

Sideløbende med en nyfunden kærlighed til live-streaming fulgte også en erkendelse af, at ikke alt behøver at være som det plejer.

”Vi fandt ud af, at VM godt kan gøres anderledes. Det behøver ikke at være som det plejer, men det kan faktisk være rigtig godt at gøre noget andet” siger Emma, og fortsætter: ”Derfor glæder vi os sindssygt meget til finalen. I år har vi nemlig fundet nogle nye postlokationer, der er lidt ud over det sædvanlige, som bliver specielt for dette års VM. Det er indtil videre en hemmelighed, hvor det er, men det bliver fedt!”.

Ventetiden er snart ovre

Udover nye postlokationer kan årets patruljer som altid opleve velkendte og nye poster.

Allerede til første Hotspot den 4. februar vil deltagerne kunne mærke et ekko fra 2021, når der sendes live – denne gang fra Den Store Kagedyst, med Bager Svend. Dette er blot ét af to hotspots, som er den del af optakten til finalen som løber af stablen den 17.-21. maj.

”Vi har virkelig savnet fællesskabsfølelsen ved at sidde 1600 mennesker og synge væbnermestersangen på plænen i Ballerup. Især nu, da vi har haft lang tid hver for sig, er målet at skabe flere fælles oplevelser for unge i FDF” 
Emma Samuelsen, væbnermesterskabsudvalget.

Nu går det løs!

mesterskabet.dk ligger der nogle træningsopgaver, som patruljerne kan øve sig med og blive klar til hotspot - for der bliver travlt.

Efter første Hotspot åbner netdelen, hvor man kan få point ved at løse opgaver på hjemmesiden. I år er det otte oplevelsesopgaver, der kræver at man tager foto eller film af hele patruljen. En opgave kan løses på ét FDF-møde.

 

Tilmeldingen til finalen er åben.

Væbnermesterskabsudvalget glæder sig til at skabe endnu et godt mesterskab!