VM-patrulje tog på gaden og lavede mad til hjemløse

Pandekager, tomatsuppe og en snak om, hvad det vil sige at leve på kanten af samfundet. Patruljen ”Tykfejl” fra FDF K 19 - Vanløse lavede mad til en gruppe hjemløse i forbindelse med en netopgave til Væbnermesterskabet.

13. May 2017
Mai Christensen

Anders Damkjær (øverst tv) tog sammen med sin patrulje "Tykfejl" turen til det indre København for at lave mad og tale med en gruppe hjemløse. Her mødte de blandt andre Jenny (nederst tv).

FOTO: Jens Piltoft.

-Det bedste var at bryde grænser og gentænke, hvad man ellers går og tror en hjemløs er. Vi spurgte ind til Jenny, som var den første vi talte med, og det var meget rørende at høre hendes livshistorie. Derefter kom flere og flere hjemløse til. Så det endte med, at vi sad fem hjemløse og os otte og spiste pandekager lavet over Trangia.

Sådan fortæller Anders Damkjær fra FDF K 19 - Vanløse, der sammen med sin patrulje ”Tykfejl” tog turen til det indre København for at løse netopgaven “Tag et billede af et trangia på kanten” til Væbnermesterskabet. En tur, der resulterede i, at patruljen lavede tomatsuppe og pandekager over Trangia til en gruppe af hjemløse for at få et indblik i, hvordan det er at leve et liv på kanten.

-Vi har været med til Væbnermesterskabet i mange år, og der plejer at være en opgave, hvor man skal tage et billede af et telt et specielt sted. Men denne gang var den lavet om. Derfor skulle vi lægge vores hjerner i blød for at finde på noget nyt. Så vi brainstormede på det: Hvordan kan man lave mad på kanten? Vi kom frem til en masse ting - blandt andet at leve på kanten af samfundet, fortæller patruljelederen der udover at være aktiv i FDF K 19 - Vanløse også er kanovejleder, laver kanokurser og Seniorkursus Vork og er landsdelsleder i FDF Landsdel 8.

En oplevelse for begge parter

Og spørger man FDFeren fra Vanløse er han ikke i tvivl om, at oplevelsen var givende for såvel patruljen som de hjemløse. Patruljens seniorer fik nemlig et unikt indblik i, hvordan det er at leve på gaden.

-Det handlede også om at give seniorerne en oplevelse. At give dem noget samfundsengagement og en forståelse for samfundet. Ingen af os havde talt med en hjemløs før, så det var sindssygt spændende – selvom det var lidt svært til at starte med, siger Anders Damkjær og fortsætter:

-De er jo bare mennesker lige som os. Det er tilfældigheder, der gør, at vi ender, hvor vi gør, afslutter han.