Vork på nye hænder

Vork er pr. 1. august forpagtet ud til en ny forening stiftet af folk fra FDF Landsdel 6 og Vork.

16. Sep 2015
Christina Gro Hansen

Vork drives fremadrettet af foreningen FDF Vork.

Landsmødet 2012 vedtog, at man skulle forsøge at afhænde Vork. I første omgang internt i FDF, og kunne det ikke lade sig gøre, så eksternt. Men det kunne lade sig gøre.

Pr. 1. august 2015 er der indgået en forpagtningsaftale med foreningen FDF Vork. Foreningen er dannet af en gruppe FDFere med rod i lokalområdet og seniorkursus Vork.

Formålet med Vork er stadig udlejning, men foreningen vil udvikle og forstærke centerets potentiale. I første omgang handler det om at få stedet shinet op. Maling og nyt betræk på madrasserne, fortæller Nicolei Beier, der er kasserer for den nye forening.

- Det er primært Vork Frivillig Netværk, der skal stå for forbedringerne. Vores opgave er at finde penge til at bakke deres ideer op, søge fonde og så videre, siger Nicolei. Vork Frivillig Netværk er er op mod 50 mand. Nicolei fortæller også, at man vil lave en række strukturelle ændringer, som eksempelvis at udvide udlejningskalenderen, så den rækker længere ud i fremtiden end et år.

– Det vil forhåbentlig give en større udlejning i sommerferieperioden, fordi kredse kan planlægge et besøg i god tid, siger Nicolei.

Forpagtningsaftalen er foreløbigt for to år med mulighed for at forlænge op til fem år. Herefter skal der laves aftale om overdragelse i form af en handel. Landsforbundet holder fortsat seniorkursus på Vork.