Webinar: inspiration til kredsens årsmøde

Næstformand i FDFs hovedbestyrelse Kim Koch Rasmussen og administrationschef Jakob Harbo Kastrup forklarer formalia og inspirerer til at udvikle demokratiet i kredsen.

12. Mar 2022
Rasmus Lind

Foto: Kasper Henriksen

Foråret varsler lysere tider, lysegrønne skove og ikke mindst årsmøder i kredsene. Derfor afholder Lederklubben onsdag den 16. marts kl. 20.00-21.00 et webinar med fokus på formalia, gode idéer til at involvere kredsens medlemmer og tid til spørgsmål fra deltagerne.

- Årsmødet er det vigtigste møde for kredsbestyrelsen. Bestyrelsen vælges her af kredsens medlemmer, så de får demokratisk legitimitet til de beslutninger, de træffer i årets løb. I år skal alle kredse igen holde årsmøde fysisk, så det har vi særligt fokus på. Og så er vi klar til en masse spørgsmål og udveksling af ideer fra deltagerne, siger Jakob Harbo Kastrup.

I løbet af webinaret vil deltagerne blandt andet få svar på, hvem der skal indkaldes til årsmødet, de obligatoriske punkter på dagsordenen og kredsbestyrelsens sammensætning og blive inspireret til at gøre årsmødet til et godt arrangement for alle kredsens medlemmer.

Nye idéer fra forældrene

I FDF Adventskirken har de for nylig afholdt kredsens årsmøde, og kasserer Gorm Skat Petersen fortæller, at årsmødet både giver anledning til refleksion over kredsens liv.

- Under forberedelserne til vores årsmøde kommer både lederne og bestyrelsen til at tænke over, hvad vi tilbyder børnene i vores kreds. Det gør vi selvfølgelig hele tiden, men her er der en særlig anledning til det, siger han.

FDF Adventskirken er en familiekreds, så de har allerede god kontakt til forældrene. Alligevel åbnede årsmødet for mere engagement og nye idéer til, hvordan kredsen kan udvikle sig.

- Udover det formelle fik vi en god snak om, at børnene også har ældre søskende, som gerne vil deltage i FDF-arrangementer. Så årsmødet har ført til, at vi nu har taget et skridt mod at have ordinært kredsarbejde ved siden af familiearbejdet, siger Gorm Skat Petersen.

Mange kredse holder årsmøder i foråret i forbindelse med, at kredsens regnskab er klar. Men selvom årsmødet først ligger sidst på året, er det vigtigt at fastsætte og melde datoen ud allerede nu.

Webinaret er særligt målrettet mod medlemmer af kredsbestyrelser, og det afholdes den 16. marts kl. 20.00-21.00. 

Klik her for at deltage.