Weekendtur med væbnerne blev til sang i March og lejr

Med sangen "Sengetid" er Jakob Holm Pedersen fra FDF Thisted 1 nu blevet én af de FDFere, der har bidraget til March og lejr. En oplevelse, som har givet blod på tanden og lyst til at skrive endnu flere FDF-sange.

21. Mar 2019
Mai Christensen

Jakob Holm Pedersen er til daglig væbnerleder i FDF Thisted 1, hvor ser sit snit til at hive guitaren frem så ofte som muligt.

1. marts udkom årets udgave af March og lejr og særligt for én FDFer, var denne udgave af sangbogen noget helt specielt: Med sangen "Sengetid" er Jakob Holm Pedersen fra FDF Thisted 1 nemlig kommet på listen over FDFere, der har bidraget til March og lejr. Sang blev FDFeren fra Thisted inspireret til på en weekendtur med kredsens væbnere tilbage i 2016, og som siden da fandt vej til både guitarstrengene og nodearket.

-På weekendturen var nogle af de store ikke til at drive i seng, fordi de var fanget af en leg, de havde lært på Seniorfestival en måned før. Dejligt var det at se, bestemt, men også lidt surt, for vi ledere ville gerne i seng. Ugen efter skrev jeg så melodi og tekst til det, der nu er omkvædet i “Sengetid”. Den er bevidst simpel, så det er muligt at tage den med “ud” på en tur - nøjagtig som den, den er skrevet om, fortæller Jakob Holm Pedersen.

Helt grøn som sangskriver er Jakob Holm Pedersen dog ikke. For år tilbage sendte han han et bud på en aftensang ind til March og lejr-udvalget, men da denne kategori allerede var fyldt op med klassikere som "Nu går solen sin vej" og "Du som har tændt millioner af stjerne, blev det til et "nej tak". Det fik dog ikke Jakob til at give op.

En god proces

-Da jeg sidste år med stor succes skrev en sang til 40 års jubilæet for Aktivlejr i FDF Landsdel 2, som de optrådte med og lød meget glade for, fik jeg blod på tanden. Derfor sendte jeg mit færdige omkvæd til "Sengetid" og et udkast til 2-3 vers ind til udvalget på deres mail. Det er jo en fjollet sang med en lidt blues’et lyd, så den takkede de ja til, siger Jakob og uddyber:

-Inden da kom de med et par ændringsforslag, hvor det selvfølgelig var helt op til mig at sige ja eller ej.  Nogle ord diskuterede vi også en stund. De foreslog at skifte et ord ud, og jeg svarede, hvad jeg syntes.  På et tidspunkt sendte de en lydfil med en demo med guitar og sang. Jeg havde jo kun sendt noder og tekst til dem, fortæller en tilfreds FDFer, der ikke har planer om at stoppe med sangskriveriet - tværtimod. Med masser af gode FDF-planer i udsigt, er inspirationen til kommende sange sikret.

-Først vil jeg dog opleve en masse mere FDF med de væbnere af mine i FDF Thisted 1. Næste punkt på dagsordenen er en fjeldtur til Norge med dem. Planen er pt, at vi skal have mellem 20 og 30 børn med, så skal der stensikkert nok blive ting at skrive en sang om, afslutter han.