Det er vildt at være Pilt!

Pilte snitter i træ, laver bål, og lærer så småt at bygge med rafter. Det er også som pilt du kommer på længere ture, og du sover måske under åben himmel når I er på lejre

Som pilt kan dit barn blive sendt på spionløb, være med til at bryde koder og opklare mysterier. Vi bygger vores egne sæbekassebiler, og drager på eventyr.

Mød lederne for piltene nedenfor.

Siden Sidst

Til Pilte forældre og Pilte.

18.Februar: der var Fastelavn i Sognekirken med efterfølgende Tøndeslagning. Ved redaktionens slutning, var der ikke oplysninger om at der var nogle kattekonger eller dronninger blandt Piltene.

6.Februar: Vi var på besøg hos HHMJK, for de uindviede er det den lokale modeljernbane klub, der holder i de mørke kældre under Parkvejensskole. Det var meget spændende, og vi sluttede af med boller og sodavand, STORT TAK til HHMJK!

27.Januar: Tovværk kan være svært, og faldskærmsline endnu værre, men med snilde og tårer, fik alle fremstillet en "Abehånd", som blev hængt på skjorten.

20.Januar: Rockerbål???? Ja, vi har brændt alt af udenfor vi kunne fat i! Mens Henrik fejede indenfor, ikke fordi det trængte!

13.Januar: Hvis der skulle opstå noget forvirring med hvad ungerne har bragt med hjem, er det følgende, en "Stove Can", en primi brænder til sprit lavet af 2 stk. dåsesodavand(eller øl). Søg på youtube og se hvad den bruges til og laves. der blev fundet 2 stk 1. Hjælps kasser frem, da alu dåserv er noget værre skidt at klippe/ bearbejde, men det var vist kun undertegnede der skar sig!

Vi prøve også at slibe dolke og økse med manulle slibesten, under Sørens kommando.

Til sidst fyldte vi vores maver med Tuc kiks og Marie kiks med Fluff, smager uforskammet godt.

6 Januar: Der blev serveret lækker folibiks i bålhytten. Det var lyn tilberedning, ingen vand, kun kniv, foliebakke og ild. Efter sigende smagte det ganske fortræffeligt, og 2020 var skudt igang.

25 November: Natalie havde pebernødder med, tak for det. Vi snittede og forsøgte at lave ild med ildstål, med forskelligt resultat.

18 November: Vi skulle rengøre og pudse "Julegaver", men da der var mange der skar sig, øvede vi også "Førstehjælp". Vi sluttede af med hjemmebagte vafler, en tak til Tobias og Natalie, for bageriet.

Husk juleturs tilmelding!

11 November: "Bagerens fødselsdag" så derfor lavede vi julegaver i beton! Ælte, Ælte, ja OK.

31 Oktober og 7 November: Havde vi Halloween og Børn, Bøn & Burger i Kirken. Vi var ca. 40 til Halloween, men til Børn, Bøn & Burger var Odder FDF stærkt repræsenteret.

21 Oktober: På trods af høje odds, så var der ingen der mistede en finger da vi lavede Græskarhoveder, til det kommende Halloween arrangement!

7 Oktober: Søren tændte bål, og vi bliv alle helt helt optændt af at binde knob! Hvilket betød at de udhulede bagekartofler med et æg, godt kunne have brugt 15min i gløderne, inden det skulle spises.

4-5 Oktober: Overnatning i shelters på Lundal, det er dejligt, at når vi arrangerer noget, at der så er 100% opbakning, TAK FOR DET. Vi ledere syntes at vi har haft en hyggelig tur, med det hele! Majspandekager, Storskærm i Shelter, Slik, boller og cacao, og bolsje fremstilling.

30 September: Vores vinterhi er blevet fintunet, og så havde vi en konkurrence, med hvilket hold der først kunne få lavet et bål. Patrick var heldig denne gang, og var på et hold der kunne lave ild!

23 September: Alle var med til at opsætte overs vineter hi bag "Værkstedet", og vi fik naturligvis også fabrikeret noget mad "Foliebiks" over bål, velbekomme.

16 September: Det var en kold og blæsende tur fra Hou til Hølken, men alle slap med livet i behold.

7-8 September: Der var 32 børn afsted på tur til Temnæs, som er en "rigtig" spejderhytte. Der var 6 Pilte som overnattede med de "store" pilte, som efter sommerferien er blevet Væbnere. Vi har alle på "Bamse og Kyllingen" løb, vi skulle hjælpe med at finde Ælling!

2. September: Dejligt vejr, som var med til at vi havde en hyggelig aften. Tinitus hejste FDF/FPF flaget(vi har endnu ikke fået det nye), og vi fik startet mødet.

Udstyret med en Arla kasse der skulle fyldes med brænde, en pakke tændstikker og en "grundig" instruktion, satte vi igang med at tænde bål. Nogle var gode og nogle var knap så gode, men øvelse gør mester, og det er helt sikkert, ikke sidste gang vi skal lave bål.

Derefter gennemgik vi dolk/kniv regler når man er til FDF, og vi snuttede også en stund, mens majskolberne lå på grillen og bare dufte bedre og bedre. Til slut var der frisk grillede majs, med smør og salt ad libitum.

Der var mødt 2 nye Pilte op, Mia og Markus, som vi gælder os til, at kende bedre.

26 August: FDF flaget blev hejst, og vi blev præsenteret for hinanden. Vil havde den obligatoriske Arla kasse leg, og derefter gik vi om i vores krog, og tændte bål, og lavede skumfiduser, da Lynetten havde fødselsdag. Vi fik også indrettet et nyt bålsted som vi skal bruge til næste møde.

Henrik

Pilteprogram forår 2020

Møder er mandag fra 18.30 til 20.00 på Lundal, med mindre andet oplyses.

Februar

24/2 Sauna aften???? Kommer til at foregå sådan: Vi møder op som normalt, der skal tændes op i brændeovn, så skiftes til badetøj og de sidste ca 45min sidder vi i Saunaen og sveder og hyggger og prutter og....Medbring badetøj, håndklæde og evt badesandaler, vi klæder om på Lundal.

Marts

2/3 Filmaften, Sørens ynglingsfilm

9/3 Dobbelthalvstik, Råbåndsknob og Velcro!

16/3 Der skal laves havemøbler af EURO-paller på værkstedet.

23/3 Flyttet til onsdag d. 25 Marts.

25/3 Odder Svømmehal, medbring penge til entre og skab.

30/3 Vi siger velkommen til foråret på vores egen bålplads

April

6/4 Påskeferie

13/4 Påskeferie

20/4 Skovtur, mødes ved Netto på Vennelundsvej.

27/4 Cykelmærke forberedelse

Maj

4/5 30km cykling

11/5 Tjek ud af Sandbjerg, inden sommerlejr, mere info følger.

18/5 Mad over bål, i vores ”egen” lejr.

21-24/5 Sommerlejr

25/5 Aflyst

Juni

1/6 Aflyst Pinse

2/6 Tirsdag Møde med væbnere, som holder afslutning på stranden(kun 2.Pilte)

8/6 10KM gåmærke kl18.00-20.00 Start Rest. Skovbakken P-plads, medbring drikke+energibar.

15/6 Afslutning på Lundal

Søren Petersen

Tlf. 9394 9510
skp_2402@hotmail.com

Claus Busk

Tlf. 6040 5134
clamet@privat.dk

Henrik Ernstsen

Tlf. 2486 5541
henrik@borgergade6.dk

Ledere med noget på hjerte

I FDF står frivillige ledere klar til at byde dit barn velkommen til sjove og fantasifulde aktiviteter hver uge. Alle ledere i FDF er over 18 år, de tager ansvar til de ugentlige møder og har blik for det enkelte barns trivsel i fællesskabet.