Sådan starter du en ny kreds

Ring til Lasse!

Er du frisk på at starte nyt FDF?
Her får du en gennemgang af processen

Vi vil gerne give flere børn og unge muligheden for at blive FDFere. Derfor skal du vide, at vi er super glade for, at du gerne vil skabe nyt FDF – og vi vil gerne hjælpe dig på vej!
For at sikre den bedste oplevelser for dig som initiativtager, har vi designet en Initiativtagerguide, som sendes ud til dig. Det er et forløb med 5 faser, som skal være med til at sikre et godt overblik og indblik. Herunder kan du se den i grove træk.

Modning

Modning er lige nu. Det er her, hvor du tager kontakt til FDF via telefon eller mail ved skrive direkte til os her, fordi du er nysgerrig. Herefter går vi i fællesskab i gang med at undersøge lokalsamfundet og finde andre voksne, som vil være med. Denne fase kalder vi for »modningsfasen«.

Samling

Nu er det tid til at mødes! Sammen indkalder vi interesserede voksne til det første møde, hvor vi sammen undersøger mulighederne for opstart af nyt FDF og drøfter vejen videre til at blive 5-9 voksne medstiftere. Samlingsfasen kan sagtens vare over flere møder, da det handler om at få de interesserede voksnes bekendtskabskreds involveret og afsøgt relevante samarbejdspartnere.

Koncept og fordeling

Nu skal FDF-kredsen konkretiseres og planlægges af de voksne, der vil være med. Fase to kaldes også for »De to spor«, da vi nu opdeles i to grupper; Ledere og bestyrelse. Selvom man arbejder med forskellige ting, så arbejder vi stadig tæt sammen som et hold. Når man er klar, samler de to grupper deres tanker til en »udviklingsplan« for den kommende tid og til slut aftaler holdet, hvornår første børnemøde skal afholdes.

Forsøg

Det er nu I for alvor kan mærke suset i jeres forsøg på skabe nyt FDF. I planlægger og annoncerer for børnemøderne og det nye lokale initiativ. Det er nu de første børn får deres allerførste FDF-oplevelser. Derfor kaldes denne fase for »forsøgsperioden« - og er det en succes, er det tid til at kredsen stiftes på stiftende general-forsamling, så I kan tegne overenskomst med FDF og officielt blive en del af FDF på lige fod sammen med over 300 andre FDF-kredse..

Tiden efter faserne - selvstændig

Hurra for en skøn fortælling om endnu en ny FDF-kreds! Men husk nu, at bare fordi kredsen nu ikke længere er under opstart, så betyder det absolut ikke, at man ikke må bede om hjælp. HELE FDF er interesseret i, at I klarer det godt og har det godt! Husk derfor altid at benytte jer af både forbundssekretær, forbundskontoret og alle de FDFere du møder til arrangementer og i netværk eller på nettet, som f.eks. »Leder til Leder« på Facebook.