Samværsregler

HER ER KREDSENS SAMVÆRSREGLER

Samværsreglerne revideres mindst en gang årligt


Samværsregler

Samværsreglerne gælder for alle arrangementer i FDF Ørestad, og er vedtaget af bestyrelsen 9. september 2024.

Reglerne er lavet dels for at skabe en god og tryg relation mellem børn og voksne og børnene imellem, samt tryghed for forældre, der sender deres børn til vores FDF-aktiviteter. Endelig handler det også om, at give opbakning til lederne, så de trygt kan udføre deres arbejde i kredsen.

Drenge og piger sover hver for sig

På ture med overnatning hvor forældre deltager, kan børn sove med egne forældre. I alle andre sammenhænge gælder, at drenge og piger og ledere som udgangspunkt sover hver for sig. Kvindelige ledere kan sover sammen med piger og mandlige ledere kan sove med drenge i situationer med begrænset overnatningsplads, eller der kan dispenseres, hvis et barn fx får hjemve midt om natten. Så kan man flytte barnet til de voksnes rum for en enkelt nat.

Adskilte badeforhold

Vi har respekt for børnenes blufærdighed ved omklædning og badning. Derfor skal drenge og piger over 7 år have mulighed for at klæde om og bade hver for sig. Ledere bader aldrig sammen med børn og unge af modsatte køn, lige som ledere kun bader sammen med børn af samme køn, hvis der er mere end én leder til stede. Hvis det er omklædning i en offentlig svømmehal, kan der dispenseres fra dette.

Vi taler ordentligt

Her i kredsen taler vi ordentligt til hinanden. Ingen negative tilråb eller kommentarer om hinandens udseende og beklædning. Lederne er rollemodeller for et sobert sprog, der hverken virker stødende, nedsættende eller krænkende.

Ledere af begge køn

Nytilkomne ledere bør ikke fra starten have eneansvaret for en gruppe børn. Det tilstræbes, at der er ledere af begge køn på weekendture uden forældredeltagelse.
Der opfordres desuden til at den ansvarlige leder altid medbringer førstehjælpsudstyr og hygiejne produkter til deltagerne.

Der indhentes børneattester

Alle ledere og seniorer skal underskrive en børneattest hvert tredje år. Første gang sker når man bliver 15 år eller indmelder sig i FDF Ørestad.
Der indhentes desuden børneattest på voksne, der deltager til Familie FDF og personer over 15 år, der deltager på arrangementer med overnatning.
Børneattesten bruges til at tjekke for pædofile domme i Det Centrale Kriminalregister.

Alkohol og euforiserende stoffer

Personer må ikke indtage alkohol eller andre rusmidler i forbindelse med FDF-aktiviteter, hvor der er børn til stede.
Til aktviteter hvor udelukkende voksne deltager, tillades der indtagelse af alkohol.

Rygning

Rygning foregår udelukkende udendørs, og kun på anviste steder. Rygning skal ikke foregå synligt og i nærheden af børn.

Sociale medier

Lederne er rollemodeller. Det er også gældende ved kontakt på div. elektroniske medier: f.eks. Facebook, Snapchat, Twitter el. Instagram.
Det tillades ikke at ledere er venner eller lignende med børn på sociale medier.
Kræves der kommunikation direkte med børnene, gøres dette via SMS.

Fototilladelse

Der indhentes fototilladelse på børn og voksne i kredsen med et skema der sendes ud, hvor der spørges ind til hvordan billederne må bruges.
Ved større arrangementer såsom netværk- eller landsdels-arrangementer, kan FDF Ørestad ikke håndhæve disse foto tilladelser.

Telefoner

Deltagere må ikke bruge telefoner, tablets, smart watches eller lignende til FDF aktiviteter, med mindre specifikt aftalt med den ansvarlige leder.