Alle kan komme med ud at sejle, både store og små.

Om du er erfaren sejler eller aldrig har være med ude og sejle, så kan du sejle med og får en dejlig oplevelse på vandet sammen med os. Vi sejler både korte aften og dagsture til de længere weekend og uge togter. På skibet sejler du med som gast, det betyder at du skal være med til at sejle skibet. Besætningen instruere og fortæller hvad du skal gøre hvornår, hvilket tovværk du skal hive i og hvordan du styre skibet, laver mad om bord osv. Du vil også inden sejladsen starter få en grundig sikkerheds instruks.

Hvor gammel skal jeg være?

På vores weekendtogter og længere togter skal du være minimum 12 år for at deltage. På vores aften og dagsture er børn under 12 år velkommende såfremt de har mindst en forældre med med pr barn. Kontakt os gerne på forhånd, så vi kan sikre at der er børne redningsveste med til alle.

Hvordan kommer jeg ud at sejle?

Du kan tilmeldte dig alle vores ture direkte ved at trykke på Togtplan og booking. Hvis du bare skal sejle enkelt tur kan du nøjes med et eventmedlemsskab, som er inkluderet i prisen for almindelige gaster. Hvis du skal sejleflere ture skal du melde dig ind i FDF Københavns Søkreds eller i vores støtteforegnning. Du kan læse mere om medlemsskab her.

Faciliteter ombord

Alle har deres egen køje, der efter skibs standard er temlig rumlig, til hver køje høre eget opbevarings-rum. Sovesalen (banjen) er adskilt fra spisesalen (salonen). Der er køkken med med vask, stort komfyr med 4 gasblus og gasovn. Varmtvand skal koges på kedel. Der er søtoilet med elektronisk pumpe. Når vi ligger i havn er der mulighed for at oplade sin mobiltelefon via 220 v stik.

Maden ombord

På længere togter laver vi mad om bord, der er et stort gaskomfyr så vi laver mad lige som man ville gøre derhjemme bare til mange flere. Vi elsker at bage brød og kage ombord så der er lidt til kaffen. Hvis du har specielle behov i forhold til mad så kontakt os i god tid, så vil hovmesteren forsøge at tænke det ind i madplanen.

Sejlads om natten og vagtrul

Når vi sejler længere togter sejler vi også om natten, så man kan ikke forvente at ligge til i havn for natten hver nat. Det kræver sit at sejle natsejlads da, der hele tiden er nogen der skal sejle skibet, derfor bliver besætning og gaster delt i 3 hold som køre i et 4 timers vagtrul, som består at sejlvag, arbejdsvag og frivagt. Når man har arbejdsvagt, så står den på rengøring og madlavning. Frivagten sover og sejlvagten sejler skibet.

Deltage i arbejde om bord

Den fastebesætning består typisk af 1 skipper og 3 holdledere, resten er gaster. Dette betyder at vi kun kan sejle skibet hvis alle hjælper til om bord, både med at sætte sejl, styre skibet, lave mad og gøre rent. Det plejer at være sjovt når man gør tingene i fællesskab.

Hvad skal jeg ellers vide?

Du bør benytte vores pakkeliste, samt læse regler ombord.

Bliv medlem

Du er altid velkommen til at sejle med en enkelt tur, men hvis du skal sejle mere skal du melde dig ind i enten Søkredsen eller Skibladners støtteforening.

Bliv medlem