Seniorkursus Vork

13.-18. april 2022

Læs om kurset og find din gruppe nederst på denne side.

 • Tid: 13.-18. april 2022
 • Sted: Lejrcenter Vork
 • Alder: 15-18 år
 • Tilmeldingsfrist: 16. marts 2022

Foto: Christian Kyed

Dette kursus er omfattet af FDFs uddannelsespulje, som kan søges af kredse, der ikke kan modtage mere end 50% i kommunalt kursustilskud. Læs om kriterier og søg her.

Velkommen!

Du sidder her med indbydelsen til efterårets største oplevelse. Snart mødes over hundrede unge mennesker i Vejle for at begive sig afsted mod Seniorkursus Vork.

Som deltager på Seniorkursus Vork vil du få nogle vilde og unikke oplevelser, du ikke finder andre steder. Du får både det store sus, men også tid til fordybelse med erfarne instruktører, der har lyst til at tale om de ting, der ikke altid er tid til i hverdagen. De står klar til at give dig en FDF-vitaminindsprøjtning med idéer og aktiviteter, der gør dig til en bedre leder i kredsen. Når du kommer på Vork, bliver du en del af Vork-familien. Selvom folk kommer fra hele landet, lærer man hurtigt alle at kende på vores lille kursus. Vork er et sted, hvor man VIL hinanden, passer på hinanden, accepterer hinanden – forskellige som vi er. Vi lærer os selv og andre at kende på̊ godt og ondt. Sammen løfter vi hinanden til nye højder!

Det er jo ved at være længe siden, der sidst har været kursus og det betyder, at instruktørerne glæder sig mere end nogensinde før. Vi er alle sultne efter at komme på Seniorkursus Vork igen og mærke vork-ånden helt ind i hjertet. Som udgangspunkt vil meget være, som du kender det - men nogle ting har måske ændret sig, og kan blive anderledes grundet corona. Kurset vil blive tilpasset de restriktioner, der nu end måtte være, men en ting er sikkert, det bliver lige så fantastisk, skørt og sjovt, som det normalvis ville.

Vi glæder os meget til at se dig til efteråret. På vegne af alle instruktørerne på Seniorkursus Vork,

Rasmus Frydensbjerg og Emma Thoftgaard Nielsen, kursusledelsen

Første gang på seniorkursus

Har du ikke været med før? Så kan det være svært at forstå og forklare, hvorfor Seniorkursus er så særlig og fantastisk, men den bedste måde at forklare det på, er ved at du forestiller dig enten aktiviteterne, som de ville se ud hjemme i din kreds, eller måske sammen med dine venner, men på Seniorkursus er det bare meget vildere. Sammen med andre senior vil du blive kastet ud i at lave skøre, finurlige og anderledes aktiviteter, som du aldrig har prøvet det for. Det kan være enormt grænseoverskridende og overvældende første gang, men vi vil gøre vores bedste til at hjælpe dig godt på vej, så du kan få den bedste oplevelse. Der vil være dygtige instruktør, som er FDF -ledere fra hele landet, der vil tage imod dig med åbne arme, og som klar på leg lige såvel som læring og udfordringer.

Vi forventer noget af hinanden både blandt instruktører og senior på Seniorkursus Vork. Så kan vi sammen lave det fedeste seniorkursus. Du vil opleve, der bliver forventet, at du giver dig det ypperste og har gåpåmod og lyst til de aktiviteter, du bliver stillet overfor. Du er en vigtig og helt særlig medspiller i, at vi alle får et fantastisk og lærerigt kursus, og netop det gør sammenholdet og fællesskabet stærkere.

Forrygende fællesprogram

Vi tror på̊, at der gemmer sig uforglemmelige stjernestunder i et gennemtænkt fællesprogram. Derfor har vi på Seniorkursus Vork ekstra stort fokus på fællesprogrammet og ser værdien i at lære hinanden at kende på tværs af grupperne.

Når du kommer hjem fra Vork, vil du mindes andagter og gudstjenester, hvor der var tid til ro og eftertænksomhed under åben himmel. Du vil huske trætheden efter et action-packed løb, de tunge danseben efter en vild fest, og du vil huske de legendariske shows med underholdning og fed musik. Fællesprogrammet på̊ Vork er af høj kvalitet - og det er her, du oplever fællesskabets sus, et helt særligt nærvær og nye venskaber.

Vælg din gruppe

Du kan vælge mellem 8 forskellige grupper, som hver især har:

 • Ca. 12-18 deltagere
 • 3 inspirerende instruktører
 • Genialt og gennemtænkt program
 • Værdifuld inspiration og nervepirrende udfordringer
 • Gruppen er sammen hele kurset
 • Alle grupper bor tæt og er samlet flere gange hver dag

På kurset gør vi alt, hvad vi kan for at imødekomme dine ønsker. Oftest vil du få din 1. eller 2. prioritet, men hvis gruppeønskerne er fordelt meget skævt, vil nogle få deres 3. prioritet. Vælg derfor tre grupper, du sagtens kunne forestille dig være en del af. Du får at vide, hvilken gruppe du har fået i deltagermailen, som kommer ca. to uger inden kursusstart.

Tid og sted

Start: Onsdag den 13. april på Vejle Station

Slut: Søndag den 18. april på Vejle Station

FDF Lejrcenter Vork - Vork Bakker 12, 6040 Egtved

Målgruppe

15-18 år (fra det halvår man fylder 15, til og med det halvår man fylder 19)

Pris

Pris på vej. For medlemmer af FDF sendes regningen til kredsens kasserer, og der skal betales inden kurset. Som ikke-medlem af FDF skal du betale ved tilmelding.

Alt efter hvor du bor i landet ydes der mere eller mindre rejsegodtgørelse, dvs. din kursuspris er lavere, desto længere væk du bor fra Vork. Dette sker automatisk ved tilmelding. Kredsen kan søge kursustilskud eller huslejetilskud ved kommunen af det resterende beløb. Læs mere i FDFs kursusprincipper og handelsbetingelser på FDF.dk/kursus.

Tilmelding

Tilmeldingen skal elektronisk på FDF.dk/tilmeld senest 16. marts 2022. Tilmeldingen er bindende, hvilket betyder, at hvis du efter tilmeldingsfristen finder ud af, at du ikke kan deltage alligevel, vil din kreds ikke få refunderet deltagerafgiften. Husk at tale med din kredsleder og dine forældre, inden du tilmelder dig.

Til forældre/kredsleder

Alle unge bør opleve Seniorkursus Vork – den tankegang er drivkraften for alle instruktører på Vork. Derfor vil vi opfordre jer til at sende jeres teenagere af sted – det betaler sig! Seniorkurser er med til at fastholde seniorerne og give energi til kredsarbejdet. Deltagerne vil styrke deres kompetencer på en lang række områder, som er værdifulde på det personlige plan - men også i skolen, på arbejdet og ikke mindst i FDF-kredsen. I gruppetiden vil de øve sig i samarbejde, idéudvikling, debat og forskellige kompetencer, der udfordrer og kan overføres direkte til kredsarbejdet.

Alle kan deltage - også̊ selvom man er den eneste fra kredsen. Kredslederen skal sikre, at deltagere under 18 år har forældrenes tilladelse til at deltage. Glæd dig til at få en glad og energifyldt teenager hjem med nye vinkler på̊ tilværelsen.

Formål

 • Det er FDF-seniorkursernes formål at:
 • give seniorerne en oplevelse af FDF’s værdigrundlag og lederideal.møde seniorerne med andagter, der giver eftertanke.
 • styrke seniorernes engagement i kredsarbejdet.
 • lære seniorerne en række brugbare FDF-færdigheder gennem oplevelser og udfordringer.
 • lade seniorerne opleve et stærkt og givende fællesskab.

Velkomstmail

Alle tilmeldte deltagere modtager en velkomstmail omkring to uger inden kurset med en hilsen fra instruktører, program og praktiske oplysninger. Det er også i denne mail, du ser, hvilken gruppe og hvilke deltagere du skal på verdens fedeste kursus med.

Bemærk: Tjek dit spamfilter, måske ligger velkomstmailen der.

Deltagerbevis

Kurset er et led i FDFs lederuddannelse.Du får både et kursusbevis for din deltagelse på kurset og et kompendium med de bedste idéer med hjem. 

Vil du vide mere?

Følg med på Seniorkursus Vorks facebookgruppe og på kursets hjemmeside. Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til kursusledelsen:

Emma Thoftgaard Nielsen
Tlf. 26 36 49 73
emmathoftgaard@FDF.dk

Rasmus Frydensbjerg
Tlf. 29 86 78 50
rasmus@FDF.dk

 

Seniorkursus Vork er helt sikkert et ståsted, hvor et helt specielt fællesskab og Vorkånden lever og udleves gang på gang. 

Seniorkursus Vork er et kursus under FDFs-lederuddannelse. Her har unge og voksne sammen mulighed for at vende daglige rutiner på hovedet - og sammen skabe uforglemmelige indtryk og grænseoverskridende oplevelser. Målet er at alle vender hjem til kreds- og landsdelsarbejdet fyldt op med ny inspiration og et styrket netværk.

På Seniorkursus Vork er der ud over tid til vilde, skøre og tossede aktiviteter også tid til fordybelse, til forundring og til eftertanke. Du får lov til at snakke om de ting, der ikke altid er plads til i  hverdagen,  samtidig  med  at  du  får  massere  af  idéer  med  hjem  til  kredsarbejdet  og  får  mulighed  for,  at  udvikle  dig  selv  på  mange  forskellige punkter. 

Vil du høre mere om Seniorkursus Vork så kontakt kursuslederen eller gå til kursets hjemmeside her

Kursusleder:
Emma Thoftgaard Nielsen
Tlf. 26 36 49 73
emmathoftgaard@FDF.dk