Seniorkursus Vork

17.-23. oktober 2021

Læs om kurset og find din gruppe nederst på denne side.

 • Tid: 17.-23. oktober 2021
 • Sted: Lejrcenter Vork
 • Alder: 15-18 år
 • Tilmeldingsfrist: 15. september 2021
 • Indbydelsestekst som PDF

Foto: Jacob Warrer

Dette kursus er omfattet af FDFs uddannelsespulje, som kan søges af kredse, der ikke kan modtage mere end 50% i kommunalt kursustilskud. Læs om kriterier og søg her.

Velkommen!

Du sidder her med indbydelsen til efterårets største oplevelse. Snart mødes over hundrede unge mennesker i Vejle for at begive sig afsted mod Seniorkursus Vork.

Som deltager på Seniorkursus Vork vil du få nogle vilde og unikke oplevelser, du ikke finder andre steder. Du får både det store sus, men også tid til fordybelse med erfarne instruktører, der har lyst til at tale om de ting, der ikke altid er tid til i hverdagen. De står klar til at give dig en FDF-vitaminindsprøjtning med idéer og aktiviteter, der gør dig til en bedre leder i kredsen. Når du kommer på Vork, bliver du en del af Vork-familien. Selvom folk kommer fra hele landet, lærer man hurtigt alle at kende på vores lille kursus. Vork er et sted, hvor man VIL hinanden, passer på hinanden, accepterer hinanden – forskellige som vi er. Vi lærer os selv og andre at kende på̊ godt og ondt. Sammen løfter vi hinanden til nye højder!

Det er jo ved at være længe siden, der sidst har været kursus og det betyder, at instruktørerne glæder sig mere end nogensinde før. Vi er alle sultne efter at komme på Seniorkursus Vork igen og mærke vork-ånden helt ind i hjertet. Som udgangspunkt vil meget være, som du kender det - men nogle ting har måske ændret sig, og kan blive anderledes grundet corona. Kurset vil blive tilpasset de restriktioner, der nu end måtte være, men en ting er sikkert, det bliver lige så fantastisk, skørt og sjovt, som det normalvis ville.

Vi glæder os meget til at se dig til efteråret. På vegne af alle instruktørerne på Seniorkursus Vork,

Rasmus Frydensbjerg og Emma Thoftgaard Nielsen, kursusledelsen

Første gang på seniorkursus

Har du ikke været med før? Så kan det være svært at forstå og forklare, hvorfor Seniorkursus er så særlig og fantastisk, men den bedste måde at forklare det på, er ved at du forestiller dig enten aktiviteterne, som de ville se ud hjemme i din kreds, eller måske sammen med dine venner, men på Seniorkursus er det bare meget vildere. Sammen med andre senior vil du blive kastet ud i at lave skøre, finurlige og anderledes aktiviteter, som du aldrig har prøvet det for. Det kan være enormt grænseoverskridende og overvældende første gang, men vi vil gøre vores bedste til at hjælpe dig godt på vej, så du kan få den bedste oplevelse. Der vil være dygtige instruktør, som er FDF -ledere fra hele landet, der vil tage imod dig med åbne arme, og som klar på leg lige såvel som læring og udfordringer.

Vi forventer noget af hinanden både blandt instruktører og senior på Seniorkursus Vork. Så kan vi sammen lave det fedeste seniorkursus. Du vil opleve, der bliver forventet, at du giver dig det ypperste og har gåpåmod og lyst til de aktiviteter, du bliver stillet overfor. Du er en vigtig og helt særlig medspiller i, at vi alle får et fantastisk og lærerigt kursus, og netop det gør sammenholdet og fællesskabet stærkere.

Forrygende fællesprogram

Vi tror på̊, at der gemmer sig uforglemmelige stjernestunder i et gennemtænkt fællesprogram. Derfor har vi på Seniorkursus Vork ekstra stort fokus på fællesprogrammet og ser værdien i at lære hinanden at kende på tværs af grupperne.

Når du kommer hjem fra Vork, vil du mindes andagter og gudstjenester, hvor der var tid til ro og eftertænksomhed under åben himmel. Du vil huske trætheden efter et action-packed løb, de tunge danseben efter en vild fest, og du vil huske de legendariske shows med underholdning og fed musik. Fællesprogrammet på̊ Vork er af høj kvalitet - og det er her, du oplever fællesskabets sus, et helt særligt nærvær og nye venskaber.

Vælg din gruppe

Du kan vælge mellem 8 forskellige grupper, som hver især har:

 • Ca. 12-18 deltagere
 • 3 inspirerende instruktører
 • Genialt og gennemtænkt program
 • Værdifuld inspiration og nervepirrende udfordringer
 • Gruppen er sammen hele kurset
 • Alle grupper bor tæt og er samlet flere gange hver dag

På kurset gør vi alt, hvad vi kan for at imødekomme dine ønsker. Oftest vil du få din 1. eller 2. prioritet, men hvis gruppeønskerne er fordelt meget skævt, vil nogle få deres 3. prioritet. Vælg derfor tre grupper, du sagtens kunne forestille dig være en del af. Du får at vide, hvilken gruppe du har fået i deltagermailen, som kommer ca. to uger inden kursusstart.

Tid og sted

Start: Søndag den 17. oktober kl. 14.00 på Vejle Station

Slut: Lørdag den 23. oktober kl. 12.00 på Vejle Station

FDF Lejrcenter Vork - Vork Bakker 12, 6040 Egtved

Målgruppe

15-18 år (fra det halvår man fylder 15, til og med det halvår man fylder 19)

Pris

Kurset koster i alt 2511 kr. Heraf udgør huslejeandel 942,48 kr. For medlemmer af FDF sendes regningen til kredsens kasserer, og der skal betales inden kurset. Som ikke-medlem af FDF skal du betale ved tilmelding.

Alt efter hvor du bor i landet ydes der mere eller mindre rejsegodtgørelse, dvs. din kursuspris er lavere, desto længere væk du bor fra Vork. Dette sker automatisk ved tilmelding. Kredsen kan søge kursustilskud eller huslejetilskud ved kommunen af det resterende beløb. Læs mere i FDFs kursusprincipper og handelsbetingelser på FDF.dk/kursus.

Tilmelding

Tilmeldingen skal elektronisk på FDF.dk/tilmeld senest 15. september 2021. Tilmeldingen er bindende, hvilket betyder, at hvis du efter tilmeldingsfristen finder ud af, at du ikke kan deltage alligevel, vil din kreds ikke få refunderet deltagerafgiften. Husk at tale med din kredsleder og dine forældre, inden du tilmelder dig.

Til forældre/kredsleder

Alle unge bør opleve Seniorkursus Vork – den tankegang er drivkraften for alle instruktører på Vork. Derfor vil vi opfordre jer til at sende jeres teenagere af sted – det betaler sig! Seniorkurser er med til at fastholde seniorerne og give energi til kredsarbejdet. Deltagerne vil styrke deres kompetencer på en lang række områder, som er værdifulde på det personlige plan - men også i skolen, på arbejdet og ikke mindst i FDF-kredsen. I gruppetiden vil de øve sig i samarbejde, idéudvikling, debat og forskellige kompetencer, der udfordrer og kan overføres direkte til kredsarbejdet.

Alle kan deltage - også̊ selvom man er den eneste fra kredsen. Kredslederen skal sikre, at deltagere under 18 år har forældrenes tilladelse til at deltage. Glæd dig til at få en glad og energifyldt teenager hjem med nye vinkler på̊ tilværelsen.

Formål

 • Det er FDF-seniorkursernes formål at:
 • give seniorerne en oplevelse af FDF’s værdigrundlag og lederideal.møde seniorerne med andagter, der giver eftertanke.
 • styrke seniorernes engagement i kredsarbejdet.
 • lære seniorerne en række brugbare FDF-færdigheder gennem oplevelser og udfordringer.
 • lade seniorerne opleve et stærkt og givende fællesskab.

Velkomstmail

Alle tilmeldte deltagere modtager en velkomstmail omkring to uger inden kurset med en hilsen fra instruktører, program og praktiske oplysninger. Det er også i denne mail, du ser, hvilken gruppe og hvilke deltagere du skal på verdens fedeste kursus med.

Bemærk: Tjek dit spamfilter, måske ligger velkomstmailen der.

Deltagerbevis

Kurset er et led i FDFs lederuddannelse.Du får både et kursusbevis for din deltagelse på kurset og et kompendium med de bedste idéer med hjem. 

Vil du vide mere?

Følg med på Seniorkursus Vorks facebookgruppe og på kursets hjemmeside. Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til kursusledelsen:

Emma Thoftgaard Nielsen
Tlf. 26 36 49 73
emmathoftgaard@FDF.dk

Rasmus Frydensbjerg
Tlf. 29 86 78 50
rasmus@FDF.dk

 

GRUPPER

1. Sammen i Vorkmarken

Overlevelse – fællesskab – bushcraft

Er du interesseret i at deltage i 'Sammen i Vorkmarken', så ansøg i dag! Vork søger deltagere, der vil alene afsted, men er klar på at opleve Vorkmarkens vilde natur i fællesskab med andre. Du skal være i din bedste senioralder og brænde for at få en enestående naturoplevelse. For at kvalificere sig til Vorkmarken, skal man kunne bære sin egen oppakning. Som deltager skal man finde føde, bygge habitat og klare sig ude i den barske natur. Du vil sammen med resten af deltagerne, lære at kunne overleve og fungere i Vorkmarken. Naturen kan ændre sig på et splitsekund, og hverdagen i Vorkmarken kan hurtigt gå fra elendige øjeblikke til enestående oplevelser. Her skal man være klar på op- og nedture og se konsekvenserne af sine valg i øjnene. SÅ har DU lysten og modet til at prøve kræfter som deltager i en ny sæson af 'Sammen i Vorkmarken', så meld dig til herunder.

Gruppen sover og spiser ude.

Tilmelding

2. Sommerland Vork

Legende ideer – lækre popcorn – lange rafter

Duften af popcorn og candyfloss. Hvin, skrig og latter høres over bakkerne. Sommerland Vork skal til at åbne. FDFs vildeste forlystelsespark er klar til at skabe gode oplevelser - og DU kan komme med bag kulisserne. Tag med når vi bygger årets store nyhed - af reb, rafter og konfetti! Her er det kun fantasien, der sætter grænserne.
Vi skal skabe et sommerland fuld af sjov, spas, oplevelser og kilden i maven. Det indebærer alt fra store forlystelser til små, hyggelige boder. Vi kommer til at bygge meget med reb og rafter, men vi skal også lege, spille, hygge og måske på et løb eller to. Du behøver ikke være kredsens mester-pioner - blot du har lyst til at lære nyt og udfordre dig selv.

Gruppen sover ude og spiser inde.

Tilmelding

3. Vork's Foodhall

Streetfood – ideudvikling – smagskunstskaber

Er du også træt af mors normale og kedelige mad? og har du været igennem hele menuen ved pizzamanden? Du vil prøve noget nyt og spændende - og ikke mindst udfordre dine smagsløg og lege med dine kreative madsider. Med den tanke går du hen til Vorks Foodhall. Tag med os ud og opleve verdens kulturer og lande gennem et mekka af autentiske smagsoplevelser i din helt egen madvogn. Kom i snak henover madvognens disk, og del dine velsmagende oplevelser med hele kurset. I gruppen berører vi alt fra de velkendte danske køkken til internationale køkkener som Japan og Italien - og vi tager selvfølgeligt det sure med det søde. Vi laver som udgangspunkt alle aktiviteter udendørs. Vi lægger vægt på, at man får en god nats søvn, så I er friske og veloplagte til den næste dags skæg og ballade. Vi har en base, hvor vi sover, bor og laver mad ude. I kommer kun til at skulle bære jeres bagage til vores base. Aktivitetsniveauet kommer til at være middel. Lyder det som noget for dig? Så kom med ind i Vorks Foodhall!

Gruppen sover og spiser ude.

Tilmelding

4. Vorks bedste kunsthåndværker

Håndværk – kreativitet – produktudvikling

Har du også altid gerne villet prøve at snitte din egen ske af birketræ, indrette en sovesal med hængekøjer af høstbindergarn, strikke en hue i hezzian eller bygge den perfekte taburet til lejrbålet? Så er du kommet til det rette sted. I gruppen sætter vi kreativitet og håndværk i højsædet. Den vigtigste ting på pakkelisten er din krøllede hjerne. Vi skal dyste i kunstneriske og håndværksmæssige færdigheder ved at bygge, skabe, sy, flette og nørkle os frem et flot og brugbart resultat. Du kommer til at arbejde med forskellige typer værktøj og lære at bruge både bløde og hårde materialer på nye måder. Der vil både være konkurrenceelementer og mulighed for fordybelse. Du behøver ikke at være hverken professionel snitter, høvler eller syerske for at vælge gruppen. Vi forventer blot, at du har lyst til at lære og sætte din kreativitet i spil både individuelt og sammen med andre.

Gruppen sover ude og spiser både ude og inde.

Tilmelding

5. Vork Time Authority

Fantasi – escaperoom – kompetence

Efter flere års misbrug af at sætte uret en time frem og tilbage under Vork, er Vork Bakker blevet et hotspot for nye parallelle tidslinjer, der kan ændre den fremtid vi kender. Det er derfor op til dig som trofast medarbejder af VTA at rejse tilbage i tiden for at lukke alle de nye tidssløjfer. Der vil være gåder, koder og mysterier, og intet kan forberede dig på, hvad der venter i hver af de nye tidslommer.

Gruppen sover og spiser ude.

Tilmelding

6. Spillepladen

Brætspil – leg – tons

Du slog en sekser! Du kan nu vælge at flytte til søen og tage en slapper, imens du har helle... ELLER! Du kan flytte til engen og slå din kammerat hjem til fugen? Måske er du nødsaget til at sælge din egen grund, så din bedste kammerat får mad i morgen – alt kan ske! Så er du til Matador, Ludo, Hint eller et helt andet brætspil? Så er denne gruppe lige noget for dig. Vi skal opleve spillenes verden i kæmpe format med selveste Vork som spilleplade og få en helt ny oplevelse med kendte brætspil. Aktiviteterne foregår primært udenfor og med et forholdsvist højt aktivitetsniveau. Det er forventet at du kan gå meget og løbe kortere distancer. Gruppen er en god blanding af tons og tema.

Gruppen sover og spiser ude. 

Tilmelding

7. Underground

Tags – techno – tempo

I en verden styret af et ondt regime er alle former for musik blevet forbudt med høj straf til følge. Al dans og fest er ophørt, og de eneste rytmer, der høres, kommer fra dagligdagens kedelige trummerum. Men i undergrunden ulmer en modstandsbevægelse – en bevægelse, der har hårdt brug for netop dig! Som medlem skal du være klar til at kæmpe for at sabotere anti-musikregimet. Sammen skal vi leve i skyggerne, vise mod og vilje til at lave noget larm og bringe musikken tilbage og op fra undergrunden! Som deltager vil du komme til at blive udfordret på din udholdenhed, arbejde med musik og bidrage med det, du kan på det niveau, du er på. Om du er nybegynder eller øvet – modstandsbevægelsen har brug for alle!

Gruppen kommer til at bevæge (snige) sig rundt. Pak praktisk og let – I kommer til at bruge benene. Gruppen sover ude og spiser både ude og inde.

Tilmelding

8. Klanernes kamp

Dyst – territorium – udfordring

Så skal der dystes! I det forjættede land Vork bakker kæmper ældgamle krigerklaner om de svindende ressourcer. Er du klar til at forsvare din klans teritorie og erobre fjendernes land? Gennem forskellige konkurrencer skal du vinde land og ressourcer, men pas på for venner kan blive til fjender og ingen kan vide sig sikre! Kun de stærkeste og mest snu krigere kan overleve klanernes kamp! I gruppen sover og spiser vi ude. Alle aktiviteter foregår udendørs, med et meget højt aktivitetsniveau, f.eks. løb og badning. Vi forventer at I kan gå med jeres egen oppakning. Dette er en tonsegruppe, hvor vi dyster om ressourcer, det er derfor ikke givet, hvor man skal sove eller hvad man skal have at spise - det afhænger af, hvor godt man klarer dysten.

Gruppen sover og spiser ude.

Tilmelding