Seniorvæbnerkursus på Hardsyssel Efterskole

13.-18. april 2022

  • Tid: 13.-18. april 2022
  • Sted: Hardsyssel Efterskole
  • Alder: 13-14 år
  • Tilmeldingsfrist: 16. marts 2022

Foto: Christian Kyed

Dette kursus er omfattet af FDFs uddannelsespulje, som kan søges af kredse, der ikke kan modtage mere end 50% i kommunalt kursustilskud. Læs om kriterier og søg her.

Introduktion

Er du seniorvæbner og har du lyst til at have flere fede FDF-oplevelser? På Seniorvæbnerkursus Hardsyssel Efterskole kan du få en påske fyldt med nye venner, oplevelser og udfordringer. Vi lægger vægt på at give oplevelser, du husker, og et større fællesskab med andre seniorvæbnere i hele landet. Vi vil også gerne gøre det trygt for dig, der skal på kursus for (måske) første gang. Vi glæder os til at byde dig velkommen og have en masse store, fælles oplevelser sammen på Hardsys- sel Efterskole.

De bedste hilsner fra kursusledelsen

Pernille Bak Østergaard og Katrine Benée

Afsted for første gang?

Frygt ikke! Mange deltagere på Seniorvæb- nerkursus Hardsyssel Efterskole er første- gangsdeltagere - og instruktørerne er eksper- ter i at tage godt imod jer, sammen med de seniorvæbnere der har været på kursus før.

Og husk - et FDF-kursus er ikke bare et kursus. Et FDF-kursus er sprængfyldt med masser af sjove FDF-aktiviteter, som du ken- der det fra møder og lejre i kredsen - krydret med lidt ekstra sjov.

Vælg din gruppe

En stor del af kursets program foregår i en gruppe med 12-20 deltagere og 3 instruktø- rer, som bliver dem, du er sammen med hele påsken. Derudover vil der også være fælles tid med deltagerne i de øvrige grupper.

I FDFs kursuskatalog kan du finde den gruppe, der passer til dig, og blive klogere på, hvordan I skal spise, sove og lidt om, hvordan I vil blive udfordret.

Hver gruppe har 1-3 stjerner i katego- rierne: Fysisk aktivitet, leg og fantasi, kreativitet og mængden af udeaktiviteter. Hvis der er tre stjerner ved en kategori, skal du forvente stort fokus på dette – og tilsvarende mindre fokus, hvis der kun er én stjerne ud for kategorien.

Alle grupper lægger stor vægt på det sociale og det at høre til i kursusfællesskabet.
Når du tilmelder dig kurset skal du prioritere de to grupper, som du helst vil være en del af. Vi vil gøre vores bedste for at imødekom- me dine ønsker, men vi kan ikke garantere,
at alle får opfyldt deres førsteprioritet. Hvis du har specielle ønsker til nogen, du gerne vil være sammen med fra kredsen, så skriv det i tilmeldingen.

Du får at vide, hvilken gruppe du er blevet en del af, i velkomstmailen, som du modtager senest en uge før kursusstart.

Kontakt

Ved spørgsmål om kurset kontakt venligst kursusledelsen:

Katrine Benée
Mail: kbenee@fdf.dk Telefon: 29 71 99 29

Målgruppe

Kurset er for alle seniorvæbnere, der går i 7.- 8. klasse eller er 13-15 år.

Tid og sted

Kurset starter torsdag d. 14. april 2022 kl. 14.00 på Struer Station.
Kurset slutter mandag d. 18. april 2022 kl. 9.30 på Hardsyssel Efterskole (eller kl. 10.00 på Struer Station, se mere om fælles transport nedenfor).

Hardsyssel Efterskole Hardsysselvej 2, Vejrum 7600 Struer

Fællestransport

Der bliver arrangeret fællestransport mellem Hardsyssel Efterskole og Struer Station. Ved ankomsten torsdag mødes vi alle på Struer Station. Mandag, når du skal hjem, er der mulighed for at blive hentet på Hardsys- sel Efterskole. Du kan også benytte fælles- transporten til Struer Station og nå et tog med afgang kl. 10.00.

Husk at angive i din tilmelding, at du ønsker at benytte dig af fællestransporten mandag. Dette er inkluderet i deltagerprisen.

Pris

Prisen for at deltage på kurset er 1983 kr. Heraf udgør huslejeandel 506,80 kr. For medlemmer af FDF sendes regningen til kredsens kasserer, og der skal betales inden kurset. Som ikke- medlem af FDF skal du betale ved tilmelding. Alt efter hvor du bor i landet, ydes der mere eller mindre rejsegodtgørelse, dvs. at din kursuspris er lavere, desto længere væk

du bor fra Vork. Dette sker automatisk ved tilmelding. Kredsen kan søge kursustilskud eller huslejetilskud ved kommunen af det resterende beløb. Læs mere i FDFs handels- betingelser på FDF.dk/uddannelse.

Tilmelding

Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 16. marts 2022. Tilmelding sker online på FDF. dk/tilmeld

Deltagerbrev og kursusbevis

Senest en uge før kursets start får du et deltagerbrev via mail. I deltagerbrevet kan du se, hvilken gruppe du er kommet i, hvem der ellers skal på kursus, hvilke instruktører du skal have, hvad du skal medbringe og andre praktiske informationer. Efter kurset får du et kursusbevis for din deltagelse, da kurset er et led i FDFs leder- uddannelse. Du modtager også et mærke, du kan sy på skjorten.

 

GRUPPER

1 ROBIN HOOD

Kom med på et eventyr med Robin Hood
og alle hans venner. Sammen skal vi ud at hjælpe de fattige og røve fra de rige. Un- dervejs skal vi lære at overleve i naturen, at lave mad over bål og i det hele taget leve i Guds nåde.

På denne gruppe vil du mærke fælles- skabet, og hvordan du ved at at give noget af dig selv kan gøre gruppen stærk - og dermed hjælpe flere fattige.
Gruppen er for dig, som vil være en del
af et stærkt fællesskab og sammen med andre få store oplevelser.

Gruppen sover og spiser ude.

Fysisk aktivitet 2/3

Leg og fantasi 2/3

Kreativitet 3/3

Udeaktiviteter 3/3

2 HARDSYSSELS ELITESTYRKE

Den grønne hær har besat byerne og området omkring Hardsyssel Efterskole. Derfor har FDF oprettet en elitestyrke med base på Hardsyssel Efterskole, som har holdt stand indtil videre. Elitestyrken skal bekæmpe den grønne hær. Der er derfor hårdt brug for, at du søger en plads i den nye elitestyrke. Det kræver mod og styrke at være en del af elitestyrken, da det ikke bliver en nem opgave at bekæmpe den grønne hær. En elitestyrke sover og spiser primært ude. De fleste aktiviteter foregår også udenfor i et højt tempo for at undgå at blive opdaget af den grønne hær. Elite- styrken kan også arbejde om natten, men får også brug for søvn. Så mener du, at du har det, der skal til for at blive en del af elitestyrken, så skynd dig at søge en plads.

Fysisk aktivitet 3/3

Leg og fantasi 2/3

Kreativitet 1/3

3 LEGE-SOLDATERNE

Psst! Hr. Grå er på banen med sine skumle planer! Han vil have, at vi skal være limet til vores telefoner hele tiden, så vi går rundt som smartphone-zombier. Det vil vi ikke være med til! Vi vil lege og bruge fantasien til at tænke helt ud af boksen.

Så er du klar på at bruge påsken på at sætte en stopper for Hr. Grå og hans kum- paner, så er denne gruppe lige noget for dig! Vi vil lege, kæmpe og være fantasifulde, så kom og meld dig ind i lege-soldaternes hemmelige korps!

Gruppen sover og spiser inde

Fysisk aktivitet 2/3

Leg og fantasi 3/3

Kreativitet 2/3

Udeaktiviteter 2/3

4 SVK-MESTER

Spil & konkurrence
Har du altid vidst, at du kan have flere saltstænger i munden end nogen an-
den, drømt om at stable verdens højeste pebernøddetårn eller ønsket at bevise, at du og kun du er den ubesejrede mester i kæmpe-mikado?
Så er det nu, du skal melde dig til konkur- rencen om at blive årets SVK-Mester! Du vil blive udfordret i leg og løb, såvel som din evne til at tænke ud af terningen og stå på egne spaghetti-ben.
Så hvis du er klar på en gruppe lidt ud over det sædvanlige og muligheden for at vinde titlen som årets SVK-Mester, må du hellere begynde at øve dig på at stable peanuts allerede nu!

Gruppen spiser og sover inde, og har både aktiviteter inde og ude

Fysisk aktivitet 1/3

Leg og fantasi 3/3

Kreativitet 2/3

Udeaktiviteter 2/3