Seniorvæbnerkursus på Kongeådalens Efterskole

13.-18. april 2022

  • Tid: 13.-18. april 2022
  • Sted: Kongeådalens Efterskole
  • Alder: 13-14 år
  • Tilmeldingsfrist: 16. marts 2022

Foto: Christian Kyed

Dette kursus er omfattet af FDFs uddannelsespulje, som kan søges af kredse, der ikke kan modtage mere end 50% i kommunalt kursustilskud. Læs om kriterier og søg her.

Introduktion

Er du seniorvæbner og klar til en påske med fede aktiviteter, fællesskab og nye venska- ber på tværs af hele landet? Så sidder du
lige nu med indbydelsen! På Seniorvæb- nerkursus Kongeådalens Efterskole er over 40 instruktører klar til at lave de fedeste aktiviteter sammen med netop dig! Du vil i løbet af påsken opleve masser af fællesskab og aktiviteter i en gruppe, du selv vælger. Alt dette sker sammen med en helt masse andre seniorvæbnere fra hele landet.

Mange hilsner fra kursusledelsen
Morten Schmidt, Kristian Rieland Vemmelund og Anne-Lene Jöhnk

Formål

Formålet med seniorvæbnerkurset er:

  • At seniorvæbnere fra hele landet mødes og oplever et FDF-fællesskab.
  • At seniorvæbnere oplever FDF-aktiviteter med udgangspunkt i FDFs ambition og værdier, som giver deltagerne inspiration, de kan bruge hjemme i kredsen.
  • At møde seniorvæbnere med en vedkom- mende forkyndelse, der vækker eftertanke.

Kontakt

Har du spørgsmål til kurset, kan disse sendes til kursusledelsen på mailadressen kursus@ keskole.dk eller via kursets facebookside: Seniorvæbnerkursus Kongeådalens Efterskole På facebooksiden vil der løbende komme opdateringer, og der tælles ned til kurset.

Målgruppe

Kurset er for alle seniorvæbnere i alderen 13-14 år – fra det halvår du fylder 13 år, til det halvår, du fylder 15 år.

Tid og sted

Kurset starter onsdag d. 13. april kl. 20.00 på Brørup Station eller Kongeådalens Efterskole. Kurset slutter mandag d. 18. april kl. 09.25 på Kongeådalens Efterskole - hvorefter der afgår busser til Brørup Station med ankomst kl. 10.00.

Kongeådalens Efterskole Dovervej 19
6660 Lintrup

Kongeådalens Efterskole har en stærk tilknytning til FDF - og til hverdag danner den ramme for op mod 90 elever i 9. og 10. klasse.

Fællestransport

Der vil være fællestransport til og fra Brørup Station. Deltagerbrevet vil indeholde den præcise rejseinformation.

Pris

Prisen for kurset er 1835 kr. Betalingen bliver opkrævet af din kreds. Der ydes ingen rejse- godtgørelse, og der opgøres ikke huslejeandel for dette kursus.

Tilmelding

Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 16. marts 2022. Tilmelding sker online på FDF. dk/tilmeld

Deltagerbrev og kursusbevis

I ugen op til kurset modtager alle deltagere et deltagerbrev per mail på den mailadresse, der er oplyst ved tilmelding. I deltagerbrevet kan du se, hvilken gruppe du er kommet i, rejseinformationer, pakkelister og anden nyt- tig information. Efter kurset får alle deltagere et kursusbevis.

Valg af gruppe

På kurset vil du være i en gruppe, hvor I laver aktiviteter sammen. Gruppen skal du vælge på forhånd. Her i indbydelsen finder du 11 spændende grupper, som du kan vælge imel- lem - du skal vælge tre grupper i prioriteret rækkefølge. Gruppernes tema og indhold er beskrevet, så du har mulighed for at vælge lige netop dem, du synes, der er bedst for dig!

Ved hver gruppe finder du et barometer med en score fra 1-3. Det markerede tal angiver, hvor hård gruppen er, eller hvor stærkt det skal gå. Har en gruppe scoren 3, er den fysiske aktivitet høj.

Find din gruppe i FDFs kursuskatalog

 

GRUPPER

1 VERSUS

Velkommen til Versus 2021! Det verdenskendte tv-program der er klar til at underholde jer HELE PÅSKEN. I år er vores deltagere en flok friske unge FDF’ere (nemlig jer ;) ).
Der skal dystes i skøre, sjove og vanvittige konkurrencer. Hvem vinder paintball - Holdet der kaster flødeboller versus holdet der skyder med maling? Hvem kommer først i mål - 4 kilometer med oppakning versus 4 kilometer med rafter? Hvem bowler bedst - dem der har kegler af af sten versus dem med bordtennisbolde i stedet for bowlingkugler?

Deltagerne skal satse på hvem der klarer versus-dystene, og til slut finder vi VINDEREN AF VERSUS 2021 - bliver det dig?

 

Gruppen sover og spiser inde
Barometer 2

2 Det ultimative løb

Er du klar til den ultimative udfordring?

Det ultimative løb! Et løb så hårdt at kun de sejeste  FDF’ere klare sig igennem.   

Et løb hvor alt kan ske og ingen ved hvad næste post bringer. Under løbet vil du blive prøvet af i alle de gode gamle FDF-færdigheder, men du vil også støde på problemer du aldrig har set før, hvor kun den krøllede hjerne, den effektive brændehugger eller blot det helt rigtige gå på mod, vil kunne klare opgaven.

Samarbejde vil være en vigtig nøgle til mange poster, men vær klar på situationer hvor du skal kunne stå alene.

Er du klar til den ultimative udfordring?

 

Gruppen sover og spiser ude
Barometer 3

3 Sørøvertid

Ohøj, landkrabbe!

Gemmer der sig en sørøver indeni dig, og brænder du for at slippe den fri? Så hop om bord opå vores sørøverskib, det er nemlig blevet sørøvertid! Vi skal krydse farlige farvande, jagte gemte skatte og fægte med sværd! Alt imens vi indbyrdes slås om, hvem der ejer titlen som kaptajn, og hvem der må påtage sig den usle rolle som skibsdreng. Livet som sørøver kræver både snilde og fysik, men aktivitetsniveauet er så de fleste kan følge med.

 

Gruppen sover og spiser inde
Barometer: 2

4 Kampen om kongeriget

Efter den store krig ligger hele kongeriget i ruiner. Dette betyder at der nu er rig mulighed for at overtage magten, og opbygge sit imperium. Hvilken familie ender med magten?

På denne gruppe kommer du til at dyste i kampe, indsamle ressourcer og dyste til døden for dit kongerige, men også for selv at sidde på tronen til sidst.

Er du god til at kæmpe for dit hold og det du har kært, kan du tænke strategisk på det lange plan, og er du klar til at stikke dine venner i ryggen  for en plads på tronen? Så tage med og kæmp om kongeriget.

 

Gruppen sover og spiser ude
Barometer: 3

5 Tag en for holdet

Hvem går den ekstra lange rute? Hvem sover ude mens resten sover inde? Hvem får pandekager mens de andre spiser havregrød? Gruppedynamik og egne grænser bliver sat på prøve, når vi gang på gang skal finde ud af, hvem der er klar på at tage en for holdet. Måske er det dem der fik ekstra søvn i går, der går de ekstra kilometer i dag. Måske er det den, der er mega skarp i morsekode, som løber ud til de sidste poster. Hvilke færdigheder bringer du til gruppen, og hvor meget kan du presse dig selv for gruppens bedste. Er det din tur til at tage en for holdet?

 

Gruppen sover og spiser ude
Barometer 2

6 Kishū-akademiet

Efter mordet på shogunens søn går bølgerne højt mellem Japans rigeste familier. Kejseren er bange for at en borgerkrig snart bryder ud, og har befalet at ninjaakademiet Kishū-akademiet skal uddanne et nyt hold eliteninjaer. Men det er ikke nemt at blive ninja og kun toppen af klassen graduerer, og det gælder derfor om altid at være forberedt.
For at blive en ægte eliteninja, gælder det ikke mindst om at være stærk og hurtig, men også listig og klog. På akademiet skal I træne ninjafærdigheder og ud på testmissioner, hvor det vil blive hårdt og man kan blive presset på både søvn og udholdenhed. 

 

Gruppen sover ude og spiser ude.
Barometer: 3

7 Jorden rundt på ét sekund

Puha! Der sker meget i verden lige nu, og det er svært at følge med. Men bare rolig, nu kan DU komme ud og se verden. Hvad er de vildeste og mest mindeværdige oplevelser i dit liv, og kan de overgå sidemakkerens efter denne uge? Vi skal opleve alt det vilde fra den store verden, så vi skal ud og rejse, både til det kendte og det ukendte. I påsken 2022 skal vi til Grønland og spise lidt kulturel mad, bestige Kilimanjaro, tage til karneval i Rio og en masse andre oplevelser. Så spænd sikkerhedsselen, find kikkerten frem og gør dig klar til en mindeværdig uge!

 

Gruppen sover og spiser inde
Barometer 1

8 Julemandens værksted

500g Krealyst
2 kg Småkagedej
350g Godt humør
5 dl Jul
1.000.000 gange hygge!

Er du klar på en opskrift som denne? Det tænkte vi nok! I julemandens værksted skal vi hygge, julebage og lave kreaprojekter til den helt store guldmedalje. Vi nisser arbejder hele året for at være klar med gaverne og julemaden til juleaften. Da julemanden har tænkt på en ny promoveringsstrategi, vil han gerne udbrede julen helt til påske, så der er travlt i det lille værksted. Alle nisser er helt unikke så uanset om du er kreamester, aldrig har holdt en limpistol eller bagt en peberkagemand før i dit liv, så er der plads til dig.

 

Gruppen sover og spiser inde
Barometer: 1

9 Lost in Space

Kaptajnens Logbog dag 678 år 2077: For tre dage siden gik det galt, rumfærgen blev ramt af en asteroide hvorefter vi styrtede ned på ukendt planet X. Vi er nødt til at overleve her indtil vi kan signalere til Det Internationale Rumcenter. For at overleve er vi nødt til at kæmpe mod barske vejrforhold der altid er uforudsigeligt, et dyreliv der er lige så nuttet som det er farligt. De ressourcer vi har er begrænsede, hvilket gør at vi skal kæmpe for at få mad på bordet og finde et sted og sove.

Vores fokus vil være på overlevelse i det fri hvor der vil blive lagt vægt på at finde et sted at overnatte.

 

Gruppen sover og spiser ude
Barometer: 2

10 Adventura

Kære eventyrer

Adventura er endelig klar til at invitere hele landets eventyrer til dyst! Kongen af Ådalen har i årtier inviteret unge modige drenge og piger til kamp i forskellige eventyr-discipliner, og i år bliver det endnu vildere!
Kan du klatre som Tarzan, svømme som den lille havfrue og er du snedig ligesom Hans og Grete?
Så mød op i Ådalen til påske, og se om du kan slå de andre.

De forskellige konkurrencer vil udfordre dig både på fysikken, men også strategi og samarbejde. Du vil blive testet både på det individuelle plan, men en meget vigtig egenskab er også at kunne begå sig i grupper. Det er vigtigt at du kan holde et nogenlunde aktivitetsniveau og bære din egen baggage, men alle der har mod og lyst kan deltage i Adventura.

 

Gruppen sover ude og spiser ude.
Barometer: 2

11 ???

Tør du?...

 

Gruppen sover og spiser: inde og ude
Barometer: 2