Væbnermesterskabet er en konkurrence, hvor vi dyster i skøre, skæve og sjove opgaver. Vi kalder det VM i leg
Vi dyster i mindre hold (patruljer) mod FDFere fra hele Danmark. Der er over 250 patruljer på VM.

Konkurrencen foregår i to dele: En netdel og en finale

Netdelen

Vi tilmelder vores patrulje på mesterskabet.dk og får en masse forskellige opgaver, som vi skal løse. Nogle opgaver skal vi løse ved at tage et billede af patruljen som har klædt sig ud, besøger en borgmester, har bygget et godt bål eller noget helt fjerde. Det kan også være vi skal løse opgaven ved at skrive noget tekst, lave en video eller noget tredje. Opgavene rettes løbende og patrulje får point.

Finalen

I Kr. Himmelfartsferien afholdes der Finale i Væbnermesterskabet - og FDF Utterslev skal selvfølgelig med! Finalen er en lejr der afholdes i nærheden af København, hvor patruljer fra hele Danmark deltager, det betyder at 1.500 FDFere skal med. FDF Utterslev og alle de andre patruljer sover i telte på Finalepladsen, og står hver dag op og tager ud og oplever spændende og skøre poster i hele Københavnsområdet. Vi kører rundt med tog, bus og metro til et område og går videre derfra.

Hver dag kan vi prøve 15 forskellige poster/aktiviteter, som indeholder alt fra skuespil og klatring til førstehjælp og kompas. På posterne deltager man som patrulje, men de forskellige patruljer kan godt følges fra post til post, eller sætte sig sammen og spise en is hvis de trænger til en pause.

På Finalen er der noget for enhver smag, og det hele slutter søndag med en gudstjeneste og kåring af vinderne.

Praktisk

Vi taler om VM på de første møder i det nye år og finder ud af, hvem der kan være med til de forskellige dele af VM. Vi løser opgaver på onsdagsmøderne og lederne laver patruljerne. I hører mere om tilmelding i løbet af foråret.

Tilmelding

Tilmelding til VM-finalen er online, og du skal tilmelde dig senest 6. april.

Find tilmeldingen under "Kommende lejre"

Klik her