I mange år havde FDF´erne drømt om en bålhytte, som siden udviklede sig til en ide om et multi-bålhus.

Projektsummen på oprindelig DKK 360.000 blev i 2019 gjort mulig med støtte fra bl.a. Lokale og Anlægsfonden, Nordea-Fonden, Sparekassen Vendsyssel Fonde i Ulsted samt Hals

Coronapandemien forsinkede projektet men den 31. august 2021 kunne vi samle forældre og børn til den officielle indvielse.

Indvielsen var festlig, klassefarverne blev brugt til at ramme huset ind, og de enkelte klasser skulle klippe sin farve - som fint symbol på, at det nye bålhus er for alle FDF´ere uanset årgang.

Kort om multi-bålhuset

FDF Vester Hassings bålhus er ikke er en helt traditionel bålhytte. Et multi-uderum, et anderledes møderum, som kan benyttes til alle slags FDF-aktiviteter, bål, madlavning, naturformidling, undervisning, optræden, sang og musik. Ja - kun fantasien sætter grænsen.

En stor aktivitet i FDF er bålaktiviteter og forskellige former for madlavning over bål. Derfor ville vi gerne hos FDF Vester Hassing udvide vores mulighed for at kunne lave bålaktiviteter og være ude - hele året rundt – uanset vejret.


En traditionel bålhytte løste ikke vores ønsker og behov. Den har typisk fastmonterede bænke, dårligt lysindfald og det har også vist sig, at holdbarheden kan være et problem. Vi ønskede konstruktionsmæssigt et bedre produkt, og en fleksibilitet der muliggør flere anvendelsesmuligheder. Derfor ideen om et multi-bålhus.

Multi-bålhuset er indrettet med vinduer og døre samt lysindfald fra ovenlys. Der er etableret et flytbart bålsted med grillrist og pande samt udsugningsskorsten. Der er siddepladser til 50 personer med mobile tribuner og mobilt udekøkken.

Med de mobile siddepladser og et flytbart bålsted, kan multi-bålhuset ryddes helt og bruges til andre aktiviteter, fx en lille scene til drama og teater.
Vi har haft fokus på anvendelighed og lang holdbarhed og sikret multi-bålhuset mod misbrug og hærværk med fuldt lukkelige og låsbare døre.