Kursus og lederuddannelse er en stor del af at være FDFer. I FDF tilbyder vi lederuddannelse til både unge og voksne. Når man tager afsted på kursus kommer man hjem med en masse i bagagen - nye venner, fede aktiviteter og inspiration til eget kredsarbejde.
Når man tager afsted på kursus, tager man afsted alene. Man kan godt vælge at tage afsted med en anden eller følges med andre fra kredsen, men kursus er ikke en kreds-aktivitet. Man er altid deltager på en gruppe, som er tilknyttet et hold instruktører. Instruktørerne er dem der har planlagt gruppen, og det er dem der er dine "ledere" på kurset. Man vil altid have mindst en kvindelig og en mandlig instruktør, og de kan hjælpe med alt mellem himmel og jord.

I Virum prioriterer vi kursus højt, og det er vigtigt for os at få unge og voksne afsted. Kredsens generelle kursuspolitik er at kredsen betaler kurset, og deltageren betaler transport til og fra.
Har du flere spørgsmål kan du altid kontakte din klasseleder, de har selv været afsted, og kan derfor svare på det meste.

Herunder har vi samlet lidt info om de forskellige kurser.

Seniorvæbnerkursus

Når man bliver seniorvæbner kan man endelig komme på kursus! Kurserne ligger i efterårs- og påskeferien og varer lidt under en uge. De foregår på en af FDFs tre efterskoler, og man kan derfor vælge om man vil tage på kursus på Kongeådalen, Midtsjælland eller Hardsyssel Efterskole.
På seniorvæbnerkursus er man deltager på en gruppe man har ønsket, som oftest har et tema eller fokusområde.

7.-8.-klassekursus

Som navnet antyder kan man komme afsted på dette kursus hvis man går i 7. eller 8. klasse. Kurset foregår i vinterferien, og man kan kun deltage én gang. Når man er afsted lærer man om FDF og hvad det vil sige at være leder. Derudover er der også tid til nye venner og masser af sjov.

L8 Lederskole

Kurset er delt op i to dele, og ligger i henholdsvis den sidste weekend i januar og februar. Kurset er kun for den del af Danmark der i FDF kaldes for landsdel 8, hvilket er alle kredse i Storkøbenhavn, Nordsjælland og på Bornholm.
Her lærer man en masse gode færdigheder og lærer hvad der skal til for at blive en god assistent eller leder.

Seniorkurser

Når man bliver senior tager man i påske- og efterårsferien på et af FDFs to seniorkurser, Vork eller Sletten. Begge er steder med pragtfuld natur og god plads. På kurset får man mere ansvar, men instruktørerne forventer også mere end på et seniorvæbnerkursus. Her er mange deltagere og god mulighed for store oplevelser og aktiviteter helt udover det sædvanlige.

Lederkurser

Lederkurserne er for kredsens ledere. Der findes flere typer, nogle gange er det store generelle kurser, hvor lederne kan nå flere moduler indenfor forskellige områder som de finder relevante for lige netop dem. Andre gange er det specifikke færdighedskurser som f. eks. instruktørkurser, klatrekurser og kanokurser.