Kursus er en stor del af at være FDFer. Kursus er lederuddanelse og det er både for unge og voksne i FDF. Når man tager afsted på kursus kommer man hjem med en masse i sin bagage - nye venner, fede aktiviteter og inspiration til eget kredsarbejde.
Når man tager afsted på kursus, tager man afsted alene. Man kan godt vælge at tage afsted med en anden eller følges med andre fra kredsen, men kursus er ikke en kreds-aktivitet. Man er altid deltager på en gruppe, hvortil der hører tre instrukøter. De tre instruktører er dem der har planlagt gruppen, og det er dem der er dine "ledere" på kurset. Man vil altid have mindst en kvindelig og en mandlig instruktør, og de kan hjælpe med alt mellem himmel og jord.

I Virum prioriterer vi kursus højt, og det er vigtigt for os at få unge og voksne afsted. Kredsens generelle kursuspolitik er at kredsen betaler kurset, og deltageren betaler transport til og derfra.
Har du flere spørgsmål kan du altid kontakte en klasseleder, de kan hjælpe, for de har selv været afsted på en masse kurser.

Herunder har vi samlet lidt info om de forskellige kurser.

Seniorvæbnerkursus

Når man bliver seniorvæbner kan man endelig komme på kursus! Kurserne ligger i efterårs- og påskeferien og varer lidt under en uge. De foregår på en af FDFs tre efterskole, og man kan derfor vælge om man vil tage på kursus på Kongeådalen, Midtsjælland eller Hardsyssel Efterskole.
På seniorvæbnerkursus er man deltager på en gruppe man har ønsket, som oftest har et tema eller fokusområde.

7.-8.-klassekursus

Som navnet antyder kan man komme afsted på dette kursus hvis man går i 7. eller 8. klasse. Kurset foregår i vinterferien, og man kan kun deltage én gang. Når man er afsted lærer man om FDF, samtidig med man laver sjov og spas og får nye venner.

L8 Lederskole

Kurset er delt op i to og ligger i en weekend i henholdsvis januar og februar. Kurset er kun for den del af Danmark der i FDF kaldes for landsdel 8, hvilket er alle kredse i Storkøbenhavn, Nordsjælland og på Bornholm.
Her lærer man en masse gode færdigheder til når man skal være assistent, og når man bliver ældre er det mere orienteret omkring det at blive leder.

Seniorkurser

Når man bliver senior tager man i sin påske- og efterårsferie i stedet på en af FDFs to seniorkurser, Vork eller Sletten. Begge er to steder med pragtfuld natur og med god plads. På kurset får man mere ansvar, men instruktørerne forventer også mere. Her er mange deltagere og god mulighed for store oplevelse og aktiviteter helt udover det sædvanlige.

Lederkurser

Lederkurserne er for kredsens ledere. Der findes flere typer, nogle gange er det store generelle kurser, hvor lederne kan nå igennem et par moduler omkring forskellige fokusområder som de finder relevante for lige netop dem, og andre gange er det specifikke færdighedskurser som fx instruktørkurser, klatrekurser og kanokurser.