Knækkerygmarchen er et årlig arrangement som FDF Kettinge laver.

Det er en gåtur i den spændende Frejlev skov.

Alle marcher har udgangspunkt fra FulgsangsAvlsgård hvor der kan parkeres og købes adgangskort, derefter bliver alle deltaget transportere i bus ud til Knækkeryg stenen, som er placeret i Frejlev Enghave. Derfra er der markeret en rute gennem skoven som ender ved Avlsgården igen. Undervejs vil man møde forskellige pausesteder hvor der kan købes forskellige forfriskninger, så som en pølsebod, pandekager bagt over bål samt et kaffested hvor der er mulighed for at smage hjemmebagte kager. Der kan også købes sodavand og øl ved de forskellige boder. Det er selvfølgeligt også tilladt at medbringe sin egen madpakke og nyde den undervejs, bare man rydder op efter sig.

Marchen foregår som regel den 2. lørdag i maj, hvis ikke at den falder i St. Bededag ferien, og inden d. 16 maj hvor bukkejagten går ind.

FDF Kettinge startede med at lave Knækkerygmarch i 1977, hvor der kom en henvendelse til daværende kredsleder Arne Heyn om der ikke kunne laves noget om Knækkerygstenen. Der blev arrangeret en vandretur fra stenen og gennem skoven, hvor der var pauser så den medbragte mad kunne indtages. Siden da er der kommet en pølsebod og en pandekagebod, hvor pandekagerne bages over åben ild samt et kaffested hvor der er hjemmebagtekager og nylavetkaffe.

På hver march får deltagerne udleveret et klistermærke til minde om marchen, der bliver lavet et nyt hvert år. Der bliver skrevet lidt om hvad mærket viser, og fortalt historien bag motivet.