Y's mens pris - ung leder

Oktober 2019

Vores Senior-leder Thomas er blevet tildelt ung leder prisen af Brædstrup Y's Men's Club.

Han får den blandt andet på grund af sit store engagement i FDF, hvor han med stor energi, og gode ideer formår at inkludere alle på lige vilkår, og fordi han altid fremstår som et godt forbillede for store som små i FDF. Et STORT tillykke til Thomas!

Thomas ung leder

Blå by

Juni 2018

Hvert år afholdes Blå By arrangement med de andre Fdf’er fra Hærvejens netværk, som består af kredse fra Klovborg, Nr.Snede, Hampen-Gludsted, Give, Jelling, Gadbjerg, Brædstrup og Tyrsted-Uth ( Horsens ).

I år var det Brædstrup's tur til at stå for arrangementet, og som det fremgår af billederne var det en stor success.

Grill aften og sæsonafslutning

Juni 2018

Den 13. Juni havde vi den traditionsrige grill aften, hvor der blev spist grill pølser, uddelt gaver og mærker, og hygget rigtig meget. Og selvfølgelig var der lejrbål med sang og rigtig god underholdning.

Lions Club fakkeloptog

Maj 2017

Den 20. Maj fejrede Lions Club 100 års fødselsdag i Brædstrup.

FDF'erne var med til at festliggøre dagen med et fakkeloptog fra Rideklubben gennem byen til stationspladsen. Her var der festlige indslag, og Lions Club uddelte donationer til forskellige frivillige organisationer. Bl.a. modtog FDF 6000Kr til et nyt telt.

Efterfølgende bragte FDF faklen videre til stadion, hvor den blev overdraget til løbeklubben som skulle bære den videre til den genfundne bro.

Se de hyggelige billeder fra dagen her.

Familielejr 2017

Marts 2017

11. og 12. Marts afholdtes årets familielejr på Limbjerggaard på Sletten.

Som sædvanligt var der masser af hygge, løb, og lejrbål hvor der blev lavet sjov med både store og små.

Og selvfølgelig var der også natløb for de modige!

Se billederne og fornem den gode stemning, og husk at deltage (igen) næste år.

Norge

Juli 2015

Efter mange og lange forberedelser, blev det endelig tid til for senior væbnerne til at tage på Fjeldvandring i Norge, sammen med andre kredse fra østjylland. Fredag den 24. juli tog 152 glade FDF'ere, heraf 16 fra Brædstrup, til Jotunheimen. Norges mest barske fjeldområde, med de højeste toppe i Nordeuropa, bl.a. Glittertind og Galdhøpiggen som er hhv. 2471 og 2469 meter over havet. Selv om vejret var usædvanlig koldt og Louise måtte en tur på sygehuset efter et grimt styrt, var alle enige om at det var en fantastisk dejlig tur, hvilket billederne her under bestemt også vidner om!

50 År med FDF

November 2014

I 2014 var det 50 år siden, at FDF startede frivilligt børnearbejde i Brædstrup på initiativ af 2 lærere på Brædstrup Skole, Hans Lund Hansen og Arne Christensen.

Dengang i 1964 var foreningen kun for drenge – Frivilligt Drenge Forbund – og ifølge avisen fra dengang kom der hurtigt over 50 medlemmer til Brædstrup FDF. Succesen var så stor, at man måtte sige nej til drenge over 13 år, fordi det kneb med at skaffe tilstrækkeligt med ledere (som hed førere på det tidspunkt).

De første møder blev holdt på De Unges Hjem, men snart blev disse lokaler for små, og FDF fik stillet Håndværker- og Borgerforeningens hus i Folkeparken til rådighed.

I 1972 blev FDF slået sammen med FPF – Frivilligt Pige Forbund – til Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund (FDF/FPF). Siden har børnearbejdet også i Brædstrup været for både drenge og piger. Fra 1994 har man for nemheds skyld vendt tilbage til forkortelsen FDF.

Siden midten af 70-erne har FDF Brædstrup haft kredshus på Sømosegård. Her foregår de ugentlige møder stadig og formålet er nu som før at give alle børn gode oplevelser af fællesskab, friluftsliv, leg, fantasi og en kristen holdning til livet.

De 50 år blev fejret på behørig vis med en reception og efterfølgende festmiddag med "lejrbål" på hotel Pejsegaarden i Brædstrup.