I FDF elsker vi at opleve sammen; børn, unge og voksne. Vi kan lege, grine, opleve og udfordre sammen. I FDF laver vi huler, bygger kuglebaner, laver mad over bål og leger sammen. Det er de voksne der sætter rammerne for fællesskabet, og deres ansvar at alle har det sjovt. I FDF møder børn og unge engagerede voksne, der har en holdning til livet. Her er voksne med noget på hjerte. FDF bygger på et kristent livssyn, og vi forsøger at formidle de kristne fortællinger og værdier på en måde, der er relevant for moderne børn, unge og voksne. Det er værdier som for eksempel tolerance, tilgivelse og næstekærlighed. Det er dog ikke et krav, at man tror på Gud, for at gå til FDF. Det er vigtigt for os, at der både er plads til tro og tvivl.

Er FDF Spejder?

FDF er en dansk bevægelse vokset ud af søndagsskolen i 1902. Stifteren Holger Tornøe ville gøre noget for de unge drenge, der hang på gadehjørnerne. Aktiviteterne var gymnastik, foredrag og sommerkoloni. I FDF har det fra starten været voksne rollemodeller, som børn og unge kunne spejle sig i, der satte rammerne for fællesskabet og aktiviteterne. Vi har frivillige voksne med noget på hjerte, der vil give børn og unge dannelse – et ståsted at møde verden fra. Spejderbevægelsen startede i England med en bog om militær rekognoscering for børn. Hos spejderne er det børn, der leder børn, og det handler om learning by doing – at få kompetencer og færdigheder.

Spejderaktiviteterne; at lave bål og sove i telt har FDF siden taget til sig, men den pædagogiske metode er en anden, i FDF er det voksne der sætter rammerne. Spejder og FDF er lidt ligesom Brugsen og Irma eller Brøndby og FCK, vi laver noget af det samme, men på forskellige måder og med forskellige formål.