Selvom det ikke kræver noget at være FDFer, så er der nogle ting der er rare at have. Det giver sig selv, for når man er meget udenfor, så er det bare sjovere hvis man også har udstyr til det.
Her kommer en liste med nogle af de vigtigste ting, og de fleste kan ryge direkte på en ønskeliste.

Skjorten

Skjorten er faktisk det vigtigste stykke beklædning du kan have med til FDF. Den har vi allesammen på, og den er med til at sætte rammen om fællesskabet. Skjorten er lavet til at den må blive beskidt og komme til at lugte af bål, men det er også vores uniform når vi fx har gudstjenster.
Skjorten indeholder en masse minder, vi har haft den med os store dele af vejen, og på den hænger mærker fra de ture vi har været på. Du kan købe skjorten via linket til højre.

Ordentligt fodtøj

Som FDFer er det vigtigt ikke at være begrænset af vabler. Og når vi er udenfor så går og bevæger vi os en del. Derfor er det vigtigt ikke at komme i nye sandaler der gnaver i hælen eller gummistøvler selvom solen skinner fra en skyfri himmel. Gode sko til at kunne bevæge sig i er et must!

Regntøj

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Man kan være tildels uenig, men en ting er sikkert - det dårlige vejr er trods alt lidt bedre med en god regnjakke.
Når I køber regntøj så husk at tjekke vandsøjletrykket - det fortæller nemlig hvor meget vand regnjakken egentlig kan holde til. Vi anbefaler man går efter et vandsøjletryk på mindst 4000 mm, men ellers spørg i butikkerne - de har godt styr på det.

Sovepose og liggeunderlag

Vi er tit på tur, og det er ikke altid vi sover på madras. En god sovepose og et dejligt liggeunderlag er dejligt at have. Her er mange muligheder og mange prisklasser, og en god kvalitet er måske vigtigere hvis du er lidt ældre. Her er vi ofte på tur, vi overnatter udenfor og derfor er det vigtigt med en sovepose hvori man kan holde varmen. Derudover er det rart at ens rygsæk ikke er fyldt op af soveposen og liggeunderlaget.

Rygsæk

Når man er på lejr er det altid godt med en dagstursrygsæk. Her er det dejligt hvis der er spænde foran, således at tasken ikke bliver ved med at falde ned over skulderne.
Når man bliver ældre er det vigtigt med en vandrerygsæk. Det er ofte et krav at de unge skal kunne bære deres egen bagage, og derfor er det vigtigt med en rygsæk der sidder godt på ryggen og kan indeholde den der skal. Der er ikke noget værre end af gå langt med et liggeunderlag i hånden.
Når du køber vandrerygsæk, så vær sikker på at der medfølger (og ellers køb) et regnslag, således at tingene ikke bliver våde hvis du er ude og vandre og det begynder at regne.

Eksperterne

Hvis du er i tvivl, så kan du altid spørge en leder - de ved sikkert en hel masse, og ellers kender de en anden leder der gør.

Derudover så tag endelig fat i personalet når I handler i friluftsbutikker, de er meget kloge og kan hjælpe jer med at få fat på lige netop det der passer til jer og jeres barn.

FDFs "egen" butik

55nord er en friluftsbutik der både forhandler til FDFere og spejdere. Her kan du finde en masse godt, og det er også her du kan købe skjorten. Hvis du skal finde FDF-specifikke genstande, skal du vælge FDF til højre under "vælg organisation".

Klik her